Hard News
Door Hard News

Toen Frequencerz op 26 november bovenstaande foto op Facebook zetten met de titel ‘Medium Rare’ gingen bij veel mensen de alarmbellen af. Er werd al snel druk gespeculeerd over een live-act, podcast of zelfs een album.

Ineens kwam een preview online van de track “Wolfpack” die ze samen met Tartaros maakten. Daardoor werd het voor sommigen al iets duidelijker. De preview gebruikt namelijk hetzelfde ‘Medium Rare’ artwork. Zou het dan een EP zijn? We zijn inmiddels anderhalve maand verder en Frequencerz vonden dat het tijd was om de wereld dan eindelijk het grote nieuws te vertellen: ze komen met een album!

Jazeker, ‘Medium Rare’ is de titel van het allereerste album van Niels en Pepijn, die samen door het leven gaan als Frequencerz. Door middel van bovenstaande video werd het nieuws naar buiten gebracht. Ze beginnen met vertellen over hun 10-jarige jubileum. Frequencerz als act begon namelijk in 2006. Naast alles wat ze door de jaren heen bereikt en gedaan hebben, is er nog één ding wat altijd bovenaan hun lijstje heeft gestaan. Precies, een album.

Waar komt de titel vandaan?
De titel van het album roept meteen vragen op. Al helemaal als je kijkt naar het artwork waar Niels en Pepijn als slagers verkleed zijn met een stuk vlees ertussen. Maar de oorsprong is eigenlijk best grappig. Na een optreden in Mallorca hadden beide heren behoorlijk wat gedronken. Ze zaten in de auto met hun manager en waren bezig om het album te bespreken. Toen ze het hadden over of Frequencerz nou Raw was of Euphoric waren ze het al snel eens dat ze er een beetje tussenin zitten. Toen kwam Pepijn ineens met een dronken opmerking “We zijn gewoon medium rare!” En zo was de naam voor het album geboren.

frequencerz medium rare album trailer
Welke tracks zullen verschijnen op het album?

De eerste track die veel mensen al kennen is “Wolfpack”. Door het artwork werd meteen duidelijk dat deze track op het album zou verschijnen. Tijdens hun optreden op Qlimax besloten Frequencerz om drie nieuwe tracks te draaien, die ook op het album zullen komen. In totaal zijn er dus al vier tracks bekend:

1. Frequencerz & Tartaros ft. MC Jeff – Wolfpack
2. Frequencerz ft. MC Jeff – Shotgun
3. Frequencerz & Hard Driver – Snap Ya Neck
4. Frequencerz – Open Your Mind

Er is helaas nog geen informatie beschikbaar over de volledige tracklist of release-datum. Wel zal het album naar alle waarschijnlijkheid op het label Roughstate uitkomen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Reageren