Rik Houwers
Door Rik Houwers

Sinds 1997 stelt DJ Magazine (kortweg DJ Mag) jaarlijks een top 100 samen. De lijst wordt gezien als een wereldwijde graadmeter voor het succes van artiesten die actief zijn in de EDM. De lijst wordt samengesteld op basis van stemmen van het publiek en betreft dus een verkiezing. Elk jaar wordt er een periode vastgesteld waarin er gestemd kan worden. Tijdens deze periode proberen veel artiesten nog stemmen te winnen door middel van campagnes.

In 2005 telde de verkiezing meer dan één miljoen stemmen. Hierdoor wordt de DJ Mag Top 100 gezien als ‘s werelds grootste muziek verkiezing. De lijst is voor veel artiesten van groot belangrijk, omdat het een grote invloed heeft op de boekingen en de populariteit van een artiest. Armin van Buuren is tot op heden de artiest die in totaal het vaakst als nummer één geëindigd is in de DJ Mag Top 100. De Leidse DJ en producer is maar liefst 5 keer benoemd tot beste DJ.

Een subcategorie, in de ogen van de hardstyle liefhebber, is die natuurlijk van de hoogst geklasseerde hard dance artiest, namelijk Angerfist. Dit is de lijst van de hoogst genoteerde artiesten die de hardere stijlen representeren in de DJ Mag top 100 van 2015:

#38. Angerfist
#49. Coone
#53. Brennan Heart
#72. Radical Redemption
#73. Frontliner
#79. Da Tweekaz
#87. Zatox
#94. Miss K8

angerfist
Dit jaar heeft het publiek weer massaal kunnen stemmen op zijn of haar favoriete artiesten. Voor de top 100 van dit jaar was het mogelijk om te stemmen van 6 juli tot en met 14 september. Stiekem hopen wij uiteraard dat de populariteit van hard dance artiesten door de jaren heen stijgt. De uitslag is bekend gemaakt op woensdag 19 oktober, tijdens de awardshow in de Heineken Music Hall. Een evenement dat doorgaat tot in de late uurtjes.

In de lijst van 2016 zijn enige veranderingen zichtbaar. Zo is Frontliner uit de lijst verdwenen. Wederom is Angerfist dit jaar de hoogst genoteerde hard dance artiest op nummer 46. Coone is 8 plaatsen gezakt en Brennan Heart is 6 plekken gezakt. Daarentegen zijn Radical Redemption en Da Tweekaz gestegen in de lijst. Radical steeg 4 plekken en Da Tweekaz wist zelfs 8 plekken te winnen. Het lijstje ziet er als volgt uit:

#46. Angerfist
#57. Coone
#59. Brennan Heart
#68. Radical Redemption
#71. Da Tweekaz
#88. Miss K8
#92. Zatox

Reageren