Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

In een periode met bizar weinig evenementen besloot Hard Driver om de schouders eronder te zetten, met als resultaat een gloednieuw album. Chemistry zal aanstaande vrijdag verschijnen en hieruit blijkt dat de DJ (al zeggen wij het zelf) in de vorm van zijn leven verkeert: “Dit album zal niet het enige zijn dat ik dit jaar ga uitbrengen.”

LEES OOK: Decibel outdoor: “We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in augustus”

De Nederlandse producer Freek van Kempen (Hard Driver) draait al een aardige tijd mee in de top van de Hardstyle-scene, met al twee albums achter zijn naam: #NOSLEEP en Point Break. Aan het begin van de corona pandemie besloot hij echter om niet stil te zitten, maar om juist de zeilen bij te zetten: met als resultaat zijn aanstaande album Chemistry. Een album waarin zijn sterkste kwaliteiten naar voren komen – dit is wat ons betreft een voorbode van nog meer aankomende, succesvolle jaren voor Hard Driver.

“We wisten dat de kans groot was dat Chemistry zou uitkomen in een tijd zonder evenementen”

Hard Driver bracht in 2017 voor het laatst een album uit en zat begin 2020 bomvol ideeën. “Het begon weer te kriebelen”, legt hij uit. Na meerdere brainstormsessies met zijn management was het thema ‘Chemistry’ geboren. “We zaten op dat moment diep in de coronacrisis en we wisten dat de kans groot was dat dit album zou uitkomen in een tijd zonder feesten. Dit heeft mij echter geen enkel moment doen twijfelen om een album te releasen. Juist op dat moment vond ik het belangrijk om mijn fans te blijven voorzien van nieuwe muziek. De connectie/chemie tussen mijn fans en ik moest sterk blijven, vond ik. Vanuit die gedachte hebben we de twee definities van ‘Chemistry’ als het ware samengevoegd tot één geheel. Oftewel, ik sloot mezelf op in mijn ‘muziek laboratorium’ om de perfecte, muzikale formule te creëren om zodoende via mijn muziek de connectie tussen mij en mijn fans te versterken tijdens deze vreemde tijd.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HARD DRIVER (@harddrivermusic)

De samenstelling van het album lijkt een scheikundige formule – de tracklist werd zelfs op deze interactieve manier in de afgelopen weken geraden door fans. 10 tracks, waarvan 5 solo’s en 5 samenwerkingen: met artiesten waar hij persoonlijk een goede klik mee heeft. “Als ik een collab met iemand doe, dan vind ik het belangrijk dat er een persoonlijke klik aanwezig is. Met Joram (Wildstylez) en Bob (B-Front) heb ik al vaker gewerkt, dus ik wist dat dit goed zat’’, legt Hard Driver uit. “Sound Rush, Act of Rage en DV8 waren nieuwe samenwerkingen voor mij, maar één voor één top gasten! Op zo’n moment kijk ik er al naar uit om met hen de studio in te duiken. Verder vind ik de sounds van deze artiesten heel vet en daarnaast variëren hun sounds veel van elkaar. Deze variatie heeft er deels voor gezorgd dat er een toffe balans is ontstaan op het album, wat ik belangrijk vind. Ik ben super trots dat deze namen op mijn album staan en het resultaat ben ik nog trotser op!”

“Ik hou er gewoon van om uren te maken in de studio”

Hard Driver zit duidelijk in een flow. Niet alleen als onderdeel van The Elite (met Coone en Da Tweekaz), maar ook meerdere solo’s en collabs met Warface en Ran-D werden uitstekend opgepikt vorig jaar. Hard Driver’s naam wordt steeds vaker genoemd wanneer het over line-up’s of hardstyle in het algemeen gaat en zo te zien zit hij goed in z’n vel. Is Chemistry het resultaat van zijn uitstekende vorm? “Het gaat lekker inderdaad! Ik hou er gewoon van om uren te maken in de studio. Eind 2019 heb ik samen met mijn team een (muziek)tactiek neergezet voor de komende jaren en daar voel ik mij zeer comfortabel bij. Ik vind persoonlijk dat dit album het sterkste materiaal van mijzelf is tot nu toe, en ik hoop dat de fans er ook zo over denken.”

De reacties op het aanstaande album zijn dan ook erg positief. “Het feit dat ik veel signalen ontvang dat men uitkijkt naar het album, en ook dat veel mensen het album al hebben gepre-ordered, werkt in ieder geval ontzettend motiverend voor mij”, geeft Hard Driver aan. Ik blijf dus lekker doorknallen en ben dankbaar voor de support! In de afgelopen periodes heb ik veel muziek uitgebracht terwijl er geen events waren, maar ik heb hier geen enkel moment spijt van gehad. De support die ik ervoor terug krijg laat mij nog meer beseffen hoe speciaal onze scene is. Ik hoop iedereen snel weer te zien op een evenement, zodat we weer kunnen genieten van de muziek zoals het bedoeld is.”

Op naar de evenementen: “De live ervaring hoort gewoon bij hardstyle”

Eindelijk is er weer licht te zien aan het einde van de corona-tunnel: de evenementen beginnen er nu (gelukkig) weer aan te komen. Hard Driver staat te popelen: “Mocht alles volgens plan gaan, dan staat er voor mij een leuk half jaar op de planning met verschillende vette boekingen. Ik kan niet wachten om weer on-stage te staan en eindelijk alle nieuwe album tracks live te draaien! Die live ervaring hoort gewoon bij hardstyle. Voor de rest zijn we nu al druk bezig met de plannen voor na het album en volgend jaar. Dit album zal namelijk niet het enige zijn dat ik dit jaar ga uitbrengen. Genoeg om naar uit te kijken dus!”

Het Chemistry album van Hard Driver wordt op vrijdag 11 juni 2021 uitgebracht op het label van Dirty Workz. Bestel de hardcopy of pre-save het album hier via de beschikbare platformen.

Omslagfoto via Instagram-pagina Hard Driver

Reageren