Hard News
Door Hard News

Twee gasten die gedreven worden door hun passie voor muziek. Ze zijn geboren om te entertainen en op te treden. Met hardstyle dat door hun aderen stroomt, gaat de muziek vele malen verder dan alleen een hobby. Door verder te bouwen op hun successen, plannen en ambities blijven Bas Modulators doorgaan met hun stempel drukken op de wereldwijde hardstyle industrie. We kregen de kans om deze twee heren een aantal vragen te stellen.

Voor jullie nieuwe track ‘Save the Day’ is de stem van de getalenteerde Vice gebruikt. Hoe zijn jullie met hem in contact gekomen?
Wij hebben via ons management contact met hem en zijn management gelegd om een vocal in te zingen voor onze nieuwe track.

In de aftermovie van Defqon.1 zit een gloednieuwe track van jullie. Kunnen jullie daar iets meer over vertellen?
Eigenlijk niet meer dan iedereen al gehoord heeft. Het is inderdaad onze nieuwe track, welke nog wel een staartje gaat krijgen. Binnenkort meer hierover!

Rick je bent onlangs 30 geworden. Hoe heb je deze mijlpaal gevierd?
Tot nu toe heb ik het nog niet echt gevierd, maar binnenkort ga ik een groot feest geven voor vrienden in een club die ik heb afgehuurd. Daarnaast heb ik wel al een paar vette custom made Bass Modulators sneakers van Roland gehad voor m’n verjaardag.

Jullie hebben een remix gemaakt van de track ‘twoloud – Big Bang’ welke nog steeds hoog in de lijsten staat. Wat merken jullie nou van zo’n track?
Eigenlijk meer dan andere tracks. De track wordt gesupport door bijna alle grote namen in de house scene. Menig house-setje is al afgesloten met onze remix wat natuurlijk super tof is. Er wordt op social media ook heel veel aandacht aan besteed en we zien dat dit ons veel nieuwe volgers uit andere hoeken opleverd. Erg cool allemaal.
bassmodulators333

Dat begrijpen we! Draaien jullie zelf eigenlijk liever op een indoor event of op een festival?
Onze euforische stijl leent zich natuurlijk erg voor het festival seizoen. Mooi weer, mooie sfeer in de tenten en outdoor stages, het ligt ons erg goed. Indoor feesten zijn uiteraard ook supervet, maar daar draai je toch andere setjes over het algemeen. Wat serieuzer.

Jullie hebben de laatste tijd veel remixen gedaan, voor onder andere Noisecontrollers, The Prophet en twoloud. Is er een reden hiervoor of gaat dat allemaal natuurlijk?
Ze zijn allemaal erg natuurlijk gegaan. Voor alle drie de remixen zijn wij gevraagd en dat is erg tof. Het zijn 3 uiteenlopende remixen welke goed in onze sets passen. Mooi is ook dat de ‘Faster ‘N Further’ en ‘One Moment’ remixen op artiesten albums verschenen.

Stel jullie starten een nieuw project op bij het produceren. Wat is vaak het eerste waar jullie mee beginnen?
We zitten bijna dagelijks in de studio. Hoe je begint met een project ligt maar net aan de mood op dat moment. Het kan een screech zijn waar je mee begint, een melodie of een vocal. Wat wel direct vast moet staan is de toonhoogte. De kick is dan het belangrijkst en de rest bouw je daar omheen. Het is altijd weer een verassing wat eruit gaat komen.
bassmodulator11s

We waren eigenlijk ook wel benieuwd hoe jullie je voorbereiden op een boeking?
Eigenlijk heel relaxed. We kijken wie er voor en na ons staan in de timetable, zoeken plaatjes uit en kijken of er nog wat nieuws onder de zon is. We zorgen wel dat we ongeveer een uur van tevoren aanwezig zijn om de sfeer te proeven en de set vóór ons te checken op platen die wij ook op de planning hadden. Voor de rest zoveel mogelijk feest maken met zoveel mogelijk mensen.

Jullie zijn dit festivalseizoen en de komende tijd overal te vinden op de grote feesten. Wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten van Bass Modulators?
Dat we dit vast willen houden. Het aantal boekingen heeft veel invloed op de tracks en de kwaliteit. Hoe meer je in het veld: bent, hoe meer inspiratie en motivatie je krijgt. Muzikaal gaan we het einde van het jaar weer vlammen met misschien weer een aantal hardere tracks. Het is net waar wij zin in hebben. We hebben nu in ieder geval goed de smaak te pakken, dus we blijven nog wel even hangen ;)

Volg Bass Modulators online:
http://www.bassmodulators.com
http://www.facebook.com/bassmodulators
http://instagram.com/bassmodulators
https://twitter.com/bassmodulators

Reageren