Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Zojuist heeft MYST bekendgemaakt dat hij een einde maakt aan zijn carrière als DJ en producer. Het lid van Nightbreed Records bracht dit jaar nog een album uit, maar hangt nu zijn koptelefoon aan de wilgen: “Ik heb het gevoel dat ik nog maar het topje van de ijsberg raak als het gaat om de uitdagingen die ik wil aangaan.”

LEES OOK: I AM HARDSTYLE breidt uit met gloednieuwe radioshow

“Make History Before You Go” is misschien wel het bekendste stukje uit de discografie van MYST. Na 3 albums en grote boekingen als Defqon.1 en vele andere festivals, draait de hardstyle DJ er een einde aan. “Ik heb vandaag een moeilijk bericht met jullie te delen. Ik heb ervoor gekozen om mijn carrière als dj te beëindigen. Dus ik stop met optreden en stop met het produceren van hardstyle als MYST.”

“Ik heb deze beslissing genomen omdat ik me wil concentreren op verschillende creatieve gebieden in mijn leven. En na bijna 15 jaar hard dance produceren, heb ik ervoor gekozen om te kijken wat er nog meer te ontdekken valt. Dit jaar heb ik mijn album uitgebracht, en de reacties erop waren overweldigend, een betere reactie had ik niet kunnen wensen. Maar ik heb het gevoel dat ik nog maar het topje van de ijsberg raak als het gaat om de uitdagingen die ik wil aangaan.”

MYST stopt na 15 jaar in hard dance

Het is overigens nog niet het laatste wat we van MYST zullen horen: Ik zal nog een laatste track maken.” Deze maand zou MYST eigenlijk nog op de line-up van een uitverkocht Reverze staan, maar is zojuist vervangen door Devin Wild. We wensen MYST het beste toe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYST (@mystnl)

Omslagfoto via Facebook-pagina REBiRTH Festival

Reageren