Leonie Schott
Door Leonie Schott

Oplettende fans hebben zojuist enkele interessante comments kunnen lezen onder Sound Rush’s laatste Instagram-post. Rebelion beantwoorde de vraag die in onderstaande afbeelding te zien is en hierdoor kunnen hardstyle-liefhebbers zich opmaken voor een ongebruikelijke samenwerking tussen deze twee duo’s.

LEES OOK: Devin Wild & Rebelion slaan de handen ineen voor het allereerste EPIQ anthem

Sound Rush plaatste de vraag “Welke track moeten we volgende maand draaien op Qlimax?” Onder een foto van een vorige Qlimax-editie. Rebelion reageerde: “Rebelion X Sound Rush”, waarop Sound Rush antwoordde met slechts twee ‘flirtende’ emoji’s. De veronderstelling van een samenwerking tussen de duo’s werd ondersteund door een eerdere Instagram-story van Rebelion, waarin ze hun nummer ‘Empire’ plaatsten met de aankondiging dat er binnenkort weer een euforische knaller aankomt.

Op het eerste moment lijkt deze combinatie misschien een gekke mix, maar gezien hun loopbaanontwikkeling is het een stuk beter denkbaar. Dat Rebelion over het algemeen wat zachter en melodischer wordt, is al even merkbaar. Na hun harde eerste album Uprising, was hun tweede album Empire al een stuk meer minder ruw en meer in het midden van de hardstyle scene. Ze stonden al op grote podia als Hard Bass en hun collab met Sub Sonik ‘Bring It On’ wordt door veel mede artiesten nog altijd gedraaid. Onlangs werd ook bekendgemaakt dat ze samenwerken met Devin Wild voor het eerste anthem van EPIQ New Year’s Eve.

Sound Rush staat bekend om hun zeer euforische geluid. Eerdere nummers als ‘Open Your Eyes’ en nieuwe tracks zoals ‘Army of Fire’ bestaan voornamelijk uit melodieën en zachte vocalen. Maar in vergelijking met eerdere jaren worden hun sets toch een beetje harder, wat bij meerdere euforische hardstyle artiesten herkenbaar is. Nummers met harde kicks zijn zeker geen zeldzaamheid meer, dus een samenwerking tussen deze twee acts is iets dat zou kunnen gebeuren of misschien al wel heeft plaatsgevonden.

Een combinatie van raw en euforisch met Rebelion en Sound Rush

Als we 1 en 1 bij elkaar optellen, kunnen fans zeker hun oren en ogen openhouden voor deze buitengewone combinatie. Bezoekers van Qlimax maken een goede kans om de track daar voor het eerst te horen tijdens de set van Sound Rush. Check de socials van Rebelion en Sound Rush om op de hoogte te blijven.

Rebelion Sound Rush collab

Omslagfoto van Facebook-pagina Rebelion en Sound rush
Vertaald uit het Engels door Tim Bekkering

Reageren