Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Refract timmert al een tijdje aan de weg in de hardstyle scene, wat zorgde voor een platencontract bij Scantraxx Carbon en een eerste boeking op een uitverkochte Live For This in de AFAS Live. De coronasituatie gooide roet in het eten, maar het talent wil juist nu van zich laten horen met een gloednieuwe EP en een liveset genaamd ‘Refraction live’: “Deze kant van mij hebben jullie nog niet gezien.

LEES OOK: Scantraxx over het raw hardstyle label voor talenten: Carbon

Voor talenten is het in deze tijd nog lastiger om op te vallen, maar Refract zet alle zeilen bij. Zijn speciale Refraction LIVE-set is dan ook opgenomen bovenop 3000 liter water (!) en bestaat uit een half uur met alléén maar eigen tracks. “Het moest meer zijn dan slechts een paar nummers die aan elkaar worden gedraaid”, vertelt Refract. “Dit is een echte showcase van wat ik de laatste maanden heb gedaan. Ik heb er bewust voor gekozen geen tracks van andere artiesten in de set te verwerken, zodat het écht een Refract set is gebleven.”

Sinds 2019 is Refract een groeiende naam in het hardstyle genre en zette de toon tijdens zijn debuut op Scantraxx met de track ‘Can’t Breathe’ op de BLACK Box EP. Met Refraction live wil hij een visitekaartje afgeven en bovendien zijn aanstaande release Illusion in de spotlight zetten: een EP met een rauwere insteek dan zijn vorige tracks. “Ik vind het super tof om deze kant van de rawstyle ook eens te verkennen. Deze sound is helemaal nieuw en super energiek.” Illusion zal op 7 mei verschijnen op het Scantraxx Carbon label en is nu al te pre-saven.

Refract geeft keihard visitekaartje af met Illusion EP: “De beste feesten moeten nog komen”

Over een antwoord op de vraag hoe de toekomst er voor Refract uit zal zien, hoeft hij niet lang na te denken. “Als je het aan mij vraagt, moeten de beste feesten nog komen. Alle opgekropte frustratie gaan we er keihard uitfeesten en ik kan niet wachten daar deel van uit te maken.” Op muzikaal vlak kunnen we een hoop nieuwe tracks en ook een aantal samenwerkingen verwachten. “In 2020 heb ik weinig gereleased, maar dat wordt helemaal goed gemaakt in 2021 met de nieuwe tracks die ik klaar heb liggen – waaronder hele rauwe en melodieuze tracks.” Op het gebied van collabs wil hij nog geen namen noemen, maar hij geeft toe dat we op dit vlak vette combinaties kunnen verwachten. “We zijn pas net begonnen!”

Refraction Live is nu te zien op het YouTube-kanaal van Refract. Pre-save de Illusion EP nu, zodat deze op 7 mei automatisch in je bibliotheek verschijnt.

Omslagfoto via Facebook-pagina Refract

Reageren