Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Het lijkt alweer zo lang geleden dat Showtek “voorgoed” afscheid nam van de hardstyle scene. Begin 2012 werd hun track ‘Memories’ uitgebracht op het toenmalige label Dutch Master Works. Het lijkt wel alsof ze nog één laatste keer alle herinneringen wilde herbeleven om daarna dit hoofdstuk af te kunnen sluiten.

“The power of the moment, gives you that feeling to move to the track. And tonight, we’re gonna bring all those moments back.”

Dat veel fans het er niet mee eens waren bleek wel uit het feit dat er vandaag de dag nog steeds vaak onder berichten wordt gereageerd met de vraag of ze niet alsjeblieft weer terug kunnen komen. Zo nu en dan sluit het duo nog wel eens af met hun legendarische track ‘FTS’, maar daar blijft het meestal ook bij. Nu, vier jaar later, wordt de scene ineens opgeschud door opmerkelijk nieuws.

Showtek plaatste namelijk een foto op hun Facebookpagina waarin ze een Skype gesprek hadden gehad met TNT, een act bestaande uit de Italianen Technoboy en Tuneboy“All aboard the hype train” dook meteen op in de comments. De hype was er zeker, maar duidelijkheid helaas niet. Want wellicht hadden de heren wel gewoon een leuk gesprek gehad, zonder aan muziek te hebben gewerkt. De dagen erna werd het weer wat rustig in de scene, tot het op 27 april Koningsdag was en Showtek ineens een remix van de classic ‘Have You Ever Been Mellow’ besloten te draaien tijdens hun gigs. Toen het management van de broers even later duidelijk maakte dat het hier om een remix door zowel Showtek als TNT ging was het helemaal duidelijk: Showtek hadden weer hardstyle gemaakt!

Op 30 april moest Showtek optreden tijdens MAYDAY in Duitsland. Tijdens dit optreden besloten ze, gelukkig, om de track wederom te draaien. Een oplettende bezoeker besloot het te filmen en dat leverde het onderstaande materiaal op.

.
De Party Animals hadden in 1996 al een gigantische hit te pakken met het ”origineel”, maar het lijkt erop dat ‘Have You Been Mellow’ wederom voor veel opschudding gaat zorgen. Zal Showtek’s uitstapje naar hun roots bij deze enkele keer blijven? In plaats van daarover te piekeren kunnen we ook gewoon even genieten van het feit dat ze ons niet vergeten zijn. Diep van binnen wisten we dat allemaal wel, want de liefde voor hardstyle is, zoals jullie weten, behoorlijk hardnekkig. “They live for hardstyles, they live for hardstyle baby!”

Reacties

  • Dennis 02 mei 2016 - 14:59

    Ik denk zelf dat dit gewoon meelopen is met de andere EDM dj’s.. Zoals je nu ziet beginnen steeds meer EDM dj’s Hardstyle te draaien en zelfs te produceren daar in tegen doen hardstyle dj’s het omgekeerde (Vaak ook nog onder een andere Alias) heel leuk en gezellig en als je naar de resultaten kijkt zoals de track van DJ Isaac Burn kun je EDM en Hardstyle goed met elkaar combineren dus ook tijdens een set EDM of een set hardstyle (Bij hardstyle niet te vaak want dan zijn de sets niet meer snoeihard) Maar ik denk dus dat dit gewoon meelopen is met andere dj’s. Hardwell was vrij wel de eerste met een hardstyle plaat en EDM dj’s beginnen vaker hardstyle te draaien. Ik heb laatst een set van Tony Junior gezien en ook deze draaide zo’n 4 a 5 hardstyle platen. Zal me niet verbazen als er over 5 jaar veel collabs gaan zien met EDM artiesten en ook zo andersom. Oja: Headhunterz komt zowiezo ook wel met een hardstyle plaat!!

    Quote

Reageren