Leonie Schott
Door Leonie Schott

Toen Suppression XTRA RAW de line-up voor de aankomende editie bekendmaakte, was hier één onbekende artiest op te zien waar niemand ooit van gehoord had: Sickmode. Slechts een paar weken nadat deze naam voor het eerst verscheen, weten we nu dat hij een belangrijke taak heeft voor het evenement: Sickmode is namelijk de anthem-maker voor Suppression XTRA RAW. Wij spraken Aleandro over het begin van Sickmode en zijn allereerste anthem ‘Unleash your Aggression’.

LEES OOK: Malice uit elkaar: “Double the Madness”

Suppression XTRA RAW was het eerste evenement waar Sickmode op de line-up te zien was. Na weken vol met geruchten en speculaties werd uiteindelijk duidelijkheid geschept door de Gearbox 10 years documentaire: de raw hardstyle act Malice splitste zich op en Aleandro gaat verder met een nieuwe act, genaamd Sickmode. Inmiddels, duizenden “SICK”-reacties op social media en een zeer geprezen optreden op Gearbox X later, is Sickmode een naam die elke raw-liefhebber wel kent.

“Ik produceerde 26 tracks in 3 weken”

Tijdens zijn eerste optreden presenteerde Aleandro een set met een enorme hoeveelheid aan nieuwe, eigen nummers. “Om dit te kunnen doen, heb ik in korte tijd enorm veel tracks geproduceerd: 26 tracks in 3 weken om precies te zijn.” Hij vertelt dat het vanaf het begin, altijd zijn droom is geweest om helemaal alleen iets te produceren en zijn eigen muziek in zijn sets wil verwerken. “Dit was buitengewoon vermoeiend voor mij, maar dat optreden gaf me meer motivatie dan ooit te voren. Het was enorm stressvol, maar absoluut de moeite waard.”

“Stel je het gevoel voor om eindelijk die droombaan te krijgen die je altijd al wilde hebben en waar je heel hard voor hebt gewerkt. Dat gevoel is precies wat ik nu heb”, zegt Aleandro en beschrijft hoe het voelt om nu een soloartiest te zijn: “Ik heb volledige vrijheid met alles wat ik produceer, deel op social media, draag naar feestjes enz. Ik voel me een stuk meer ontspannen en vrij. Ik kan zijn wie ik wil, én wat ik wil.”  Zoals eerder al in de Gearbox-documentaire werd vermeld, was verhuizen van Italië naar Nederland niet eenvoudig en veroorzaakte destijds veel moeilijkheden stress, wat uiteindelijk leidden tot ernstige psychische problemen.

“Het resulteerde in een depressie”

Hij verliet zijn familie en vrienden, sprak geen Nederlands óf Engels en had moeite zich aan te passen in het nieuwe Nederlandse systeem. Buiten dat had hij echter wel een sterke ambitie om de hardstyle scene op een experimentele manier te veranderen en duwde hij zichzelf tot het uiterste, waardoor hij al zijn tijd besloot te besteden aan muziek. “Dit alles samen resulteerde erin dat ik geestelijk ziek en depressief werd. Als ik depressief ben, wil ik nergens aan denken, dus moet ik muziek maken. Dit kan ik dan ook dagenlang doen – soms produceerde ik wel 3 nummers per dag – maar dit maakte me nog zieker. Al kon me dat op dat moment niets schelen.” Het feit dat veel fans hem vertellen hoe “sick” zijn muziek is, heeft uiteindelijk de naam Sickmode gecreëerd.

Na vele jaren hard gewerkt te hebben om een fanbase op te bouwen en een reputatie te bereiken met zijn voormalige act Malice, begon Aleandro weer vanaf nul met zijn nieuwe alias. Zijn connecties binnen de scene en de ervaringen die hij al opdeed, zijn echter nuttig. Sinds het begin verspreiden zowel fans als artiesten de woorden ‘Sickmode’ en ‘Sick’ over het internet.

“Het moeilijke is om met mensen te communiceren dat ik mijn naam heb veranderd”

Natuurlijk ben ik zeer dankbaar voor de fans die me trouw zijn en de artiesten die mijn muziek ondersteunen, ik hoop dan ook dat iedereen dit zal blijven doen”, zegt Sickmode. “Het moeilijkste is om met mensen te communiceren dat ik mijn naam heb veranderd. Dit betekent dat ik veel tijd op social media en evenementen moet doorbrengen om mensen te laten weten wie Sickmode is.”

Het volgende feest waar Sickmode zal optreden, is Suppression XTRA RAW – het evenement waarvoor hij zijn eerste anthem ‘Unleash your Aggression’ creëerde: “Ik wilde iets maken dat trouw bleef aan het Suppression-thema van dit jaar, maar ook iets dat iedereen samen zou laten zingen. Natuurlijk wilde ik ook wat ‘ping pong’ kicks en gekke sounds toevoegen in ‘Sickmode’ stijl. Ik weet dat de mensen die naar Suppression komen altijd iets geks verwachten. “

“Op Suppression kent iedereen elke track, ze schreeuwen dan ook bij iedere drop”

Suppression is altijd één van Aleandro’s favorieten evenementen geweest, omdat het volgens de DJ niet zomaar een feest is waar artiesten hun sets draaien en de mensen op dansen. “Het is als een grote familie die we samen hebben opgebouwd en waar iedereen elkaar kent. Iedereen kent elke track, ze schreeuwen dan ook bij elke drop. Het is altijd een geweldige avond en het geeft een speciaal gevoel om hier te draaien.” Van zijn set kunnen fans een Gearbox X 2.0 uitvoering verwachten, maar dan met nóg meer nieuwe, eigen nummers.

Naast zijn eerste anthem en een hoop nieuwe muziek, kwam de DJ recentelijk nog met ander groot nieuws: in het begin van het aankomende festivalseizoen presenteert Sickmode een nieuwe album showcase. Met dit album wil Aleandro alles vertegenwoordigen wat hij in de hardstyle-scene wil zien. “Ik wil iedereen meenemen op een reis van verschillende emoties. Ik wil dat iedereen voelt wat ik heb gevoeld en ervaren in al mijn jaren van produceren, zoals woede, agressie, geluk, verdriet, memes, lachen, domme dingen – letterlijk alles en nog wat.”

Het album is nog in de maak en de release staat voor volgend jaar gepland. Sickmode onthult al dat het veel samenwerkingen zal bevatten met artiesten uit verschillende genres. De naam van Sickmode’s track ‘No Limits‘, past dan ook perfect bij wat mensen in de toekomst van de DJ kunnen verwachten.

Sickmode verklaart te blijven proberen iets nieuws te creëren dat nog niet bestaat, zoals hij deed met Malice. “Je kunt absoluut alles verwachten. Alle soorten nummers of muziekgenres. Het zal volledige vrijheid zijn, maar ook zal ik trouw blijven aan mijn unieke geluid. Er zal natuurlijk weer veel geëxperimenteerd worden.” 

Suppression XTRA RAW vindt plaats op 7 december 2019 van 13:00 tot 01:00 in de North Sea Venue in Zaandam. Als je deel wilt uitmaken van deze xtra raw-ervaring en getuige wilt zijn van het eerste anthem en pas het tweede optreden van Sickmode ooit, koop dan je tickets via de officiële website.

Omslagfoto van officiële website van Pure Bookings
Vertaald uit het Engels door Tim Bekkering

Reageren