Juno Coolen
Door Juno Coolen

Het is de laatste tijd wat rustiger geweest rondom Toneshiterz. De act bestond voorheen uit twee leden namelijk: Elie Abwi & Olcay Ertek. In 2011 verhuisde het duo naar Nederland om zich te laten zien in Nederland. Direct na de verhuizing stonden ze op de Q-Dance presents Fusion Party mainstage in de Heineken Music Hall voor 5000 man. Vanaf dit moment hebben de mannen, die getekend hadden bij Fusion, veel naam gemaakt in de hardstyle wereld.

Door gezondheidsproblemen is Elie teruggegaan naar Australië. Kort hierna is het duo opgesplitst. Elie zette de act Toneshifterz voort en Olcay is een solocarrière begonnen. De relatie tussen de twee is tot op heden prima. Samen met Audiofreq en Code Black, is Toneshifterz verantwoordelijk voor het Defqon.1 Festival 2016 Australië anthem. Na Defqon.1 Australië is Elie toe aan een nieuwe reis.

Elie (Toneshifterz) laat Australië achter zich en gaat verhuizen naar Nederland. Hij zal zich weer aansluiten bij het Hardstyle team in de lage landen. De Australiër geeft zelf aan dat hij leeft voor de Hardstyle en dat hij zijn droom wil verwezenlijken en grenzen wil verleggen in het land van Hardstyle. Het is duidelijk dat Elie zin heeft om naar Nederland te verhuizen, maar dat hij Australië enorm zal gaan missen: ”I’m saddened to leave AUS and the scene here! But its time to finish what I started and to return to do what I do best.”

Reageren