Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

Hij stond weer op de menukaart; het grootste indoor Hardstyle event van België. Ruim 20.000 liefhebbers konden hun geluk niet op door aanwezig te zijn bij dit grootse spektakel in het Sportpaleis en Lotto Arena in Antwerpen. Maar liefst 35 acts verdeeld over twee area’s zorgden voor een fantastische 13e editie van Reverze. Wat opviel is dat Reverze zich steeds meer mag meten met de grote en welbekende Hardstyle indoor evenementen in Nederland en Duitsland en zo kon het paradepaardje van Bass Events terugkijken op een enorm geslaagde editie. Hard News was er en praat je graag bij!

Volle bak

Na een lekker ritje dat qua tijd gelijkstond aan twee DJ-sets kwamen we aan bij het Sportpaleis. Wat opviel was dat het vrij vroeg al lekker druk was, zowel binnen als buiten. Een grote file zorgde voor de nodige vertraging, maar al met al arriveerden we rond de klok van half elf in de mainarea waar Mark With A K zijn jump/tek-achtige sounds aan het lanceren was.
Omdat wij geen zin hadden in Tomorrowland front mainstage taferelen, liepen we door naar Devin Wild die aan het draaien was in de Lotto Arena. De, over het algemeen wat hardere Hardstyle area van Reverze, was goed gevuld, maar met aanzienlijk meer ruimte om te kunnen bewegen. Devin Wild is een artiest die ik persoonlijk steeds meer begin te waarderen. Ik weet niet waarom ik altijd de ‘Headhunterz’-stempel op deze artiest gooide, maar die kan er inmiddels helemaal af. Een heerlijke unieke sound met een mix van euforische klanken en een zware kick, heerlijk! Devin Wild gooide o.a. de tracks ‘Meltdown’ en zijn nieuwe plaat ‘Indestructible’ erin. Een artiest om in de gaten te houden dus!
Na dit heerlijke setje was het tijd voor Crisis Era. Dit duo deed letterlijk hun naam eer aan en het is iets waar je van moet houden. Veel breaks, gekke acts en een kick op een lager tempo: 88 BPM. Wie in is voor een Freestyle uurtje heeft zich ongetwijfeld weten te vermaken. Wij hebben ervoor gekozen om naar de mainstage te gaan waar we hebben genoten van een fantastische DJ Coone.

Thuiswedstrijd

De levende Hardstyle legende uit België met een achterban waar je u tegen zegt. De eindbaas van Dirty Workz bewees opnieuw zijn waarde voor het Belgische publiek. Wederom was het rammetje vol, maar deze set wilden we absoluut niet missen. Een mooie lasershow, emotievolle-nummers en een dolenthousiaste Coone die voor ‘zijn’ publiek een heerlijk setje weggaf. Tracks als ‘Faye’ en ‘D.W.X.’ kwamen voorbij, maar wat echt opviel was het publiek wat massaal meezong bij al zijn platen. Een gewaardeerd artiest in België en omstreken en absoluut een DJ die garant staat voor een geweldig gevarieerd setje.
Na zijn set gingen we terug naar de Lotto Arena waar Clockartz inmiddels aan het werk was. Deze twee beste vrienden, beiden geboren in 1984, trakteerden het publiek op een afwisselende set van zowel oude als nieuwe tracks. Denk onder andere aan ‘Pound Your Senses’ in de ‘Deeper Inside’ mix en de harde ‘Loudness Tool’ mix door de heren zelf gemaakt. Een heerlijke set wat de verbinding werd naar het echte hardere gebeuren in de Hardstyle.

Stealth Mode & The XPRMNT

Frequencerz waren de volgende op de timetable en zij kwamen met hun Stealth Mode show op de proppen. Ook kwamen er extra lasers aan te pas om dit meer vorm te geven. Duizelingwekkend, maar zeer mooi om die laserstralen een paar cm boven je hoofd te ‘voelen’. Zij draaiden onder andere ‘Renegades’ en ‘F the Industry’ die zij met Warface maakten. Een topsetje met lekkere overgangen en mixjes. Helaas ging dit half uurtje snel voorbij en we kwamen vervolgens uit bij Requiem. Deze had ik al een tijdje niet meer gehoord of gezien dus was ik erg benieuwd naar zijn kunsten anno 2018. En die waren zacht uitgedrukt erg fijntjes! Zeer afwisselend RAW en tracks die je niet elk weekend voorbij hoort komen. Denk daarbij aan ‘Watch Yourself’ in de Pitcher remix en Rejecta met ‘Followed’. Echte klappers en als kers op de taart kregen we ‘High Power’ van D-Sturb nog te horen. We hebben erg genoten van deze set en wat opviel was een behoorlijk aantal Nederlanders die zich voorin verzamelden. Alsof de Jump/Tek liefhebbers in de main stonden en de RAW killers, c.q. Nederlanders, in de Lotto Arena.

Na deze held stonden de volgende mannen klaar in hun witte dokter outfitjes: Sub Zero Project en hun liveact The XPRMNT.
Deze had ik persoonlijk ook nog niet mogen meemaken en wederom ben ik een mooie ervaring rijker. In geheel eigen stijl draaiden de heren hun floorkillers. Denk aan ‘Basstrain’, ‘The Project’ en ‘Diehards Forever’. Het is bekend dat livesetjes extreem snel voorbij zijn en na tien tot twaalf platen verder was het alweer klaar. Digital Punk stond klaar om het een stukje harder over te nemen. Na een korte break om even bij te tanken, konden we de rest van zijn set meepikken. Wat opviel was dat de organisatie de foodcorners gesplitst had over nagenoeg de hele buitenring van het Sportpaleis en dus kon je zodoende snel je eten halen. Ook de wc’s waren optimaal geregeld en dus waren lange vervelende wachtrijen totaal niet aan de orde. Well done Bass Events!

Tikkie harder

En zoals gezegd: Digital Punk doet het harder! Na Sub Zero Project stond Digital Punk op het podium en liet er geen gras over groeien. Hij draaide tracks als ‘Protest Of Indignation’, ‘Retaliate With Hate’ en ‘Let The Games Begin’ van Act of Rage. Deze set was aan één stuk knallen geblazen en je merkte nu wel dat de versnellingsronde was ingegaan. René de Bruijn, beter bekend als Digital Punk, draaide een heerlijke afwisselende set met alleen maar RAW tracks. En als je het over duistere melodieën hebt en een lekkere kick dan mag B-Front natuurlijk niet ontbreken. Ook hij had het publiek voorzien van nieuwe tracks en deze bevielen dan ook zeer goed! Het was nog opvallend druk rond de klok van 04:00 uur en met tracks als ‘Fatality’ en ‘The Paradox’ was het weer een goed setje wat het publiek voorgeschoteld kreeg. B-Front sloot af met zijn wereldtrack ‘Mysterias’, die overigens erg lekker gemixt werd.

The Queen of RAW is back

Na dit zweverige harde setje stond de ‘Queen der Hardstyle’ klaar om het stokje over te nemen. Deetox is haar naam en zij was weer helemaal de oude en back on track. Daar horen nieuwe platen bij en we genoten dan ook van haar nieuwe plaat die zij samen met dj MYST wist te produceren: ‘Feel The Force’. Een lekkere melodie en een zware kick zitten in dit mooie nummer inbegrepen en daarom kan je zeker spreken van een geslaagde samenwerking. Ook knalde ‘Unstoppable’ weer uit de speakers die zij samen met Delete maakte. Diana is helemaal back en mogen we nog maar veel van haar horen en zien!

Adaro stelt niet teleur

Haar opvolger stond alweer klaar en was uitzinnig toen hij het podium mocht betreden. Jullie raden het al: Adaro is zijn naam! Thijs deed ook niet al te rustig aan en ging minimaal even hard als zijn voorganger. Het kippenvel niet meer te houden. Ook zijn nieuwe plaat ‘The Voice Of Fire’ wist hij erin te gooien en ik moet zeggen: ook deze is zeer goed gelukt! Zware kicks en een aanstekelijk tune kunnen al snel een topplaat creëren. Well done Thijs! Na zijn set besloten we huiswaarts te keren. De beentjes waren op en met nog een behoorlijke terugreis voor de boeg moesten we helaas Sickest Squad aan ons voorbij laten gaan. Het werd al wat rustiger dus menig Hardcore liefhebber had de ruimte om zijn of haar beentjes extra hoog of breed te laten zwieberen. De eerste kicks waren van een aanzienlijk tempo dus dit moest een goede en heftige afsluiter geweest zijn! Reverze 2018 was van een hoog niveau. Goede afwisselende setjes en een vol Sportpaleis stonden garant voor een indoor event waar België trots op mag zijn. See you next year!

Foto’s via Facebook-pagina van Reverze

Beoordeling

  • Line-up80%
  • Locatie80%
  • Geluid90%
  • Stage90%
  • Show80%
  • Sfeer80%

Overall
waardering

83%

Een feestje over de grens waar je zeker heen moet gaan. Goede locatie met geluid en een show waar je u tegen zegt. Goede sets en een prettige organisatie maakten deze editie van Reverze tot een zeer sterk opgezet feest. Reverze – Essence of Eternity is er eentje voor in de boeken.

Reageren