Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

De afgelopen tijd zijn Warface en D-Sturb een aantal hele speciale samenwerkingen aangegaan: zo zullen ze samen het Live For This evenement hosten én hebben ze hun gezamenlijke album Synchronised uitgebrachtWij wilden hier natuurlijk meer over weten en spraken beide heren over deze bundeling van krachten, het nieuwe album en het aankomende event.

LEES OOK: Warface & D-Sturb komen met een gezamenlijk album: ‘Synchronised’

De combinatie van Warface & D-Sturb is ontstaan in 2016, toen D-Sturb een remix maakte op ‘Menace’ van Warface en Frequencerz. “Ik sprak Jorrit voor het eerst om te vragen of hij geïnteresseerd was om ‘Menace’ te remixen”, vertelt Warface. “Nog geen 32 uur later leverde hij iets geweldigs aan, dat vond ik zo vet van hem en dat herinner ik me nog goed. Niet veel later ontmoetten we elkaar en we hadden meteen een klik. Ik denk dat er door de muziek en alles eromheen een hele goede vriendschap is ontstaan.” Ook D-Sturb sluit zich hier volledig bij aan en spreekt over een fantastische mogelijkheid die hij destijds kreeg om zich te laten zien aan een breder publiek.

“Dit is eigenlijk altijd al het plan geweest met ’Live For This'”

Naast de hechte vriendschap die door de jaren heen is ontstaan, vullen de beide heren elkaar ook op muzikaal gebied uitstekend aan: “We zijn alle drie open-minded en vinden het cool om te experimenteren. Hierdoor kunnen we vaak vrij dingen uitproberen”, aldus D-Sturb. Youri voegt daaraan toe dat “de sounds elkaar zo goed aanvullen, dat er altijd een mooie globale verdeling in de tracks ontstaat.”

Na het succes van de eerste Live For This editie, werd eind september bekend dat Warface en D-Sturb dit jaar samen de hosting zullen verzorgen voor het evenement. “Dit is eigenlijk altijd al het plan geweest met ’Live For This'”, zo vertelt Youri. “Niet per sé dat we D-Sturb meteen gingen vragen, maar wel dat we andere artiesten waar wij als Warface heel veel mee hebben, hierbij betrekken. Wij willen anderen ook dát podium kunnen bieden waarvan wij vinden dat ze het verdienen, en hun meenemen in het succes van LFT: dat is dan ook precies waar het hele Live For This brand voor staat in mijn ogen.”

“Om dat evenement nu samen te hosten, is natuurlijk een buitenkans”

Ook Jorrit zegt enorm uit te kijken naar de aanstaande Live For This editie: “Ik zag het natuurlijk als een eer toen Youri en Remco dat aan mij vroegen. Ik ben natuurlijk bij de eerste editie geweest en heb meegemaakt hoe succesvol dat was. Om dat evenement nu samen te hosten, is natuurlijk een buitenkans.” Ondanks dat ze dit jaar gezamenlijk de hosting verzorgen, zal er toch weinig veranderen aan het evenement: “Het concept blijft hetzelfde! Wel zijn we al sinds januari bezig met het ontwikkelen van de show en alle zaken eromheen, maar daar kunnen we verder nog niet veel over zeggen nu”, vult Warface aan.

Op de line-up van Live For This staan verschillende grote artiesten, zoals alle End of Line collega’s, Radical Redemption en Deadly Guns. Toch geven ze aan dat het samenstellen hiervan nog best een flink gepuzzel is geweest. “Aangezien er afgelopen jaar ook al zoveel artiesten bij mij hadden gedraaid, wilden we dit jaar een iets andere line-up neerzetten. Uiteindelijk blijft dat wel heel moeilijk zijn we achter gekomen. Toch zijn we blij met iedereen die we hebben weten te strikken voor deze editie en is het al met al een goede mengelmoes van artiesten!”

Naast het hosten van een eigen evenement, hebben Warface en D-Sturb óók nog eens een gezamenlijk album uitgebracht, genaamd Synchronised. “Het grappige is, dat dit idee er eerder was dan samen Live For This te hosten. Het leek ons sowieso een keer uniek om een collab album te maken zonder er meteen een nieuwe naam of live-act aan te binden.”

“We hebben hiervoor met z’n drieën maanden in één studio gezeten”

Het unieke aan dit album is dat alles volledig samen geproduceerd is: “Niks is op afstand gemaakt, maar we hebben gewoon met z’n drieën voor 3 maanden in één studio gezeten. Het is dan ook niet zo dat een track erg naar Warface klinkt en de andere een typische D-Sturb sound heeft. Het is echt één mooi geheel geworden. Als we het album nu terugluisteren, klinkt het als een mooie frisse blend.” Wanneer we de heren vragen over hoe het album eruit ziet in hun ogen, reageren ze eensgezind: “Heel simpel, 10 tracks die we samen hebben gemaakt waarin alle aspecten van de hardere stijlen aanbod komen. Van euforisch tot oldschool, en van raw tot hardcore.”

Naast hun gezamenlijke mijlpalen, zijn Warface en D-Sturb ook solo natuurlijk ontzettend goed bezig: “Ik denk dat ik persoonlijk kan terugkijken op het beste jaar van mijn carrière tot nu toe. Het concept rondom mijn live act (The Next Level) heeft enorm goed uitgepakt en daarbuiten heb ik op podia gestaan als Qlimax, Defqon.1 RED en Intents mainstage”, zo vertelt Jorrit over 2019. Ook Youri blikt positief terug op het afgelopen jaar en is vooral blij weer terug te zijn in de DJ Mag Top 100.

Nu beide heren de laatste tijd druk bezig zijn geweest met het album en het Live For This evenement – en dus zeker niet hebben stilgezeten – zijn ze toch niet van plan om het rustiger aan te doen: “Synchronised heeft de afgelopen maanden wel echt de focus gehad, maar we zijn uiteraard niet van plan stil te gaan zitten. Zo zullen we voor Live For This ook een aantal nieuwe tracks af hebben”, aldus Warface. “Nu het album af is zal ik zelf ook flink aan de slag gaan met nieuwe solo tracks en collabs waar jullie in het nieuwe jaar meer over zullen horen”, voegt D-Sturb daar nog aan toe.

“Met bijna een jaar aan voorbereiding, kun je je wel voorstellen dat we iets groots gaan neerzetten”

Om het interview af te sluiten hebben Warface en D-Sturb nog een boodschap voor alle fans die een kaartje hebben weten te bemachtigen voor het uitverkochte Live For This evenement: “Kaartjes zijn er helaas niet meer, dus diegene die nog willen komen moeten we helaas teleurstellen. Maar diegene die wel komen, ga vooral genieten van de show en de muziek. Met bijna een jaar aan voorbereiding kun je je wel voorstellen dat we iets groots gaan neerzetten.”

Het Live For This evenement zal plaatsvinden op 21 december in de AFAS Live. Het evenement is volledig uitverkocht dus tickets zijn niet meer te verkrijgen. Het gezamenlijke album Synchronised is inmiddels gereleased en is verkrijgbaar via End Of Line recordings. Houd voor meer informatie de socials van Warface en D-Sturb in de gaten.

Omslagfoto van Facebook-pagina’s Warface & D-Sturb

Reageren