Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Normaal gesproken zouden hardstyle legendes als Wildstylez en Brennan Heart nu aan het bijkomen zijn van een ontzettende drukke zomer. Maar dit festivalseizoen helaas geen tientallen boekingen over de hele wereld, maar wél meer tijd in de studio en zijn zij bovendien verantwoordelijk voor een nieuwe mix CD van The Sound Of Hardstyle. Wij zaten met de heren om de tafel om te praten over muziek in een festivalloze tijd: “Er wordt iets minder gereleased, maar er worden nog genoeg kwalitatieve tracks uitgebracht om hier een mix voor de fans van te maken.”

LEES OOK: Hardstyle Pianist & Helix timmeren als Symphonicz hard aan de weg: “Laat je door niemand stoppen”

The Sound Of Hardstyle is een compilatie CD waarin alles voor de liefhebber naar voren komt. Sterker nog, niemand minder dan Wildstylez & Brennan Heart zijn verantwoordelijk voor deze mix CD. Geen setje op het podium, maar eentje die je onderweg in de auto kunt luisteren of kunt streamen via Spotify. “De muziek op zo’n compilatie moet uiteraard goede muziek zijn en moet het ook echt de “sound of hardstyle” representeren: van euforische tot raw hardstyle”, legt Brennan Heart uit.

Deze kwaliteit is erg belangrijk, zegt ook Wildstylez. “Mijn sets bestaan normaal gesproken uit een muzikale combinatie tussen Wildstylez, Art of Creation, talent wat ik graag support (bijvoorbeeld Jay Reeve & Aftershock) en andere grote artiesten met een originele, frisse sound. Voor dit album is dat niet anders. We leven in een gekke tijd, dus dit is mijn manier om te laten zien wat mensen van mij hadden kunnen verwachten in een set.” Want ja, het is inderdaad een gekke tijd, waarin fans de muziek van hun favoriete artiesten niet op een feestje kunnen horen. Dus wordt met The Sound Of Hardstyle het feestje in huis gehaald.

Wildstylez & Brennan Heart - The Sound of Hardstyle CD album

“Als muziekliefhebber wil je natuurlijk ook geen jaar zonder nieuwe muziek hebben!”

Het is voor artiesten belangrijk om in beeld te blijven: zij willen natuurlijk de connectie met de fans behouden en andersom net zo goed. “Dit is het enige wat ik momenteel voor mijn fans kan doen”, geeft Wildstylez aan. “Zij hebben mij altijd gesupport en nu kan ik iets terugdoen in de vorm van muziek. Het heeft wel iets verbindends in een tijd waarin optredens schaars zijn. Het motiveert me ook om bezig te blijven in de studio.” De productiviteit ligt zelfs erg hoog en belooft veel goeds. “Vroeg of laat zal alles er weer op zitten en dan kunnen mensen van mij misschien wel een volledig nieuwe Wildstylez set verwachten ten opzichte van begin 2020.”

Ook Brennan Heart maakt creatieve overuren in de studio en hiervan gaan we al snel heel veel van horen. “Ondanks dat er amper optredens zijn, is het denk ik belangrijk om zichtbaar te blijven. Als muziekliefhebber wil je natuurlijk ook geen jaar zonder nieuwe muziek hebben! Daarnaast heb ik nu meer tijd om te produceren en voel ik mij ook veel creatiever dan vorig jaar tijdens mijn drukke tourschema. Sterker nog, binnenkort komt mijn nieuwe album ‘Brennan Heart & Friends’ uit.”

Wildstylez & Brennan Heart - The Sound of Hardstyle CD album

The Sound Of Hardstyle

Over het algemeen wordt er op dit moment iets minder gereleased. Begrijpelijk, want COVID-19 heeft niet alleen alle festivals geschrapt, maar zorgt ook voor minder inspiratie bij sommige artiesten en anderen vinden dat hun muziek juist op een evenement het beste tot zijn recht komt. Toch hebben Brennan Heart en Wildstylez hier weinig last van en hebben zij dit jaar nog een behoorlijk rijtje tracks uitgebracht. Het was dan ook eigenlijk geen enkel probleem om de mixes te verzorgen voor The Sound Of Hardstyle CD.

“Er is zeker minder muziek”, legt Wildstylez uit. “Maar er wordt nog genoeg kwalitatieve muziek uitgebracht. Binnen Art of Creation blijven we ook doorgaan met releasen en dat maakt de keuze voor de tracklist een stuk makkelijker. Elke release op Art of Creation is van hoog niveau.” Sterker nog, het hoort nog steeds bij de routine van een DJ, zegt Brennan Heart. “Maandelijks heb ik mijn podcast en elke week een update van mijn Spotify playlist, dus ik ben sowieso altijd wel bezig met nieuwe releases. Het was dan ook geen probleem om deze lijst samen te stellen.”

Zelfs de sound van hardstyle verandert een beetje in deze coronatijd. “Het is me nog niet opgevallen, maar het spookt wel door mijn hoofd af en toe om de muziek misschien toch iets anders in te gaan steken”, vertelt Wildstylez. Dit komt omdat we het al een behoorlijke tijd zonder evenementen moeten doen. “Ik merk zelf wel dat je enorm de connectie met je fans mist”, vult Brennan Heart verder aan. “Op een festival zie je gelijk wat voor impact je muziek heeft met mensen, maar het enige wat je nu eigenlijk ziet is online reacties en statistieken. Tot op zeker hoogte verandert het wel degelijk de sound. Soms heb je muziek wat op een dansvloer veel beter werkt dan thuis, dus dit soort tracks zal je nu ook minder horen.” Maar er is op dit moment nog genoeg kwaliteit om naar te luisteren.

Er komt dus een hoop nieuwe muziek aan van beide DJ’s, en hun meest recente selectie kun je horen op The Sound Of Hardstyle. Twee CD’s met niet alleen tracks van Wildstylez en Brennan Heart zelf, maar ook van onder andere Headhunterz, D-Block & S-te-Fan, B-Front, DJ Isaac, Sub Zero Project en Ran-D. Je kan The Sound Of Hardstyle nu vanaf elk platform bestellen of streamen.

Omslagfoto via Instagram-pagina Wildstylez

Reageren