Bas van Herk
Door Bas van Herk

Eind juni is het weer tijd voor het Mekka van de hardere stijlen: Defqon.1 Festival 2018. Vele fans beschouwen dit evenement als het paradijs der harder styles. Het festival terrein is namelijk reusachtig in haar grootte en heeft voor ieder wat wils. Meerdere dagen losgaan in meer dan 10 area’s. Of je een eendagsvlieg bent of een echte weekend warrior, het maakt niet uit. Zolang je maar uit je dak wilt gaan!

Defqon.1 Festival vindt normaliter plaats rond het 4e weekend van juni op het evenemententerrein Biddinghuizen. Van vrijdag tot maandagochtend kunnen die-hards genieten van alle hardere stijlen, zoals hardstyle, hardcore, industrial, freestyle, raw en classics. Op het moment is er nog weinig bekend over de nieuwe editie. Maar voor iedereen die graag wil weten wat ze kunnen verwachten, hebben we dit uitgebreide artikel opgesteld.

Defqon.1 Festival 2018

Als Defqon.1 ergens aan herkend wordt, dan zijn het de thema’s die Q-dance ieder jaar opstelt. Allemaal hebben ze te maken met overleven en team spirit. Als echte Weekend Warriors betreden vele duizenden het terrein en daar wordt in de promotie dan ook rekening mee gehouden. ‘Weekend Warriors’, ‘Survival of the Fittest’, ‘No Guts No Glory’, ‘Dragonblood’ en ‘Victory Forever’.

defqon.1 2018 festival

Voor ieder wat wils

Een ander puntje waar Defqon.1 2018 meteen aan wordt herkent, zijn de kleuren van het evenement. Aan iedere stage is namelijk een bepaalde kleur toegewezen. De kleuren symboliseren de muziekstroming van die area. De volgende area’s waren aanwezig tijdens Defqon.1 2017:

 • RED (mainstage hardstyle)
 • BLUE (raw hardstyle)
 • BLACK (hardcore)
 • UV (euphoric hardstyle)
 • GOLD (early rave / millennium hardcore)
 • MAGENTA (early hardstyle / hardstyle classics)
 • WHITE (freestyle)
 • INDIGO (extra raw hardstyle)
 • SIlVER (industrial hardcore)
 • PURPLE (talent hardstyle)
 • YELLOW (frenchcore / uptempo / terror)

Defqon.1 Festival registraties

Q-dance houdt van registraties. Zo zijn er al meerdere Defqon.1 Festival registraties van 2017 online gezet. Deze zijn hieronder te bekijken en beluisteren:

Ieder thema een eigen warrior anthem

Naast de populariteit om de thema’s zijn ook de anthems van Defqon.1 erg geliefd. Zo hebben de anthems ‘No Guts, No Glory’, ‘Scrap Attack’ en ‘No Time To Waste’ een speciaal plekje in de harten van velen. Om jullie mee terug in de tijd te nemen, hebben we een afspeellijst opgesteld die de bekendste Defqon.1 anthems bevat. Deze is hier te beluisteren, of klik op onderstaande video.

Line-up van 2017

In een vorige alinea werd er al vertelt over welke area’s op het festival aanwezig zijn. Zoals jullie inmiddels weten, heeft Defqon.1 een breed scala aan muziek te bieden. De afgelopen jaren is de line-up ook gigantisch uitgebreid. Zo traden er tijdens Defqon.1 2017 meer dan 250 artiesten op. De exacte line-up van vorig jaar kun je hier nog eens rustig bekijken.

Defqon.1 2018

Wil jij graag op de hoogte blijven over hoe Defqon.1 2018 eruit gaat zien? Houd dan de Facebook-pagina en het Instagram-account van Defqon.1 2018, maar natuurlijk ook onze website, in de gaten.

Foto’s via: Defqon.1 Facebook 

defqon 2018

Reageren