Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Zojuist hebben Audiotricz en Art of Creation aangekondigd dat hun wegen zijn gescheiden. Het tweetal gaat weg om één van de artiesten een nieuwe baan zou hebben bij een ander label. “Thank you Léon and Kenneth for the great memories. We wish you all the best for the future!”

LEES OOK: Project One & Ghost Stories over gezamenlijke track: “We hebben al vaker over een collab gesproken…”

Audiotricz begon bij Scantraxx en besloot later om samen met o.a. Noisecontrollers en Bass Modulators het Spirit of Hardstyle-label te beginnen. In november 2019 voegde Team Spirit zich bij het rijtje van Headhunterz, Wildstylez en Sound Rush door de fusie met Art of Creation. Nadat Audiotricz het eerste album (A New Dawn) sinds de fusie uitbracht en daarbij enkele platen, zijn dit de laatste wapenfeiten van het duo op het label.

De exacte reden van het vertrek is niet aangekondigd, maar hier en daar is er genoeg duidelijkheid te vinden. De gevolgen van het coronavirus treffen namelijk veel professionals uit de muziekwereld. Iets waar de mannen van Audiotricz al in een vroeg stadium geen doekjes omheen winden: Léon nam een bijbaantje en ook Kenneth was op zoek naar werk.

“De situatie valt te begrijpen, al helemaal in deze tijden.”

Headhunterz, CEO van Art of Creation, kreeg vanavond op zijn nieuwe Twitch-kanaal de vraag waarom Audiotricz vertrokken is“Mag ik het wel vertellen?”, vraagt Heady zich in eerste instantie af. “Het heeft te maken met dat één van de gasten van Audiotricz een baan aangeboden kreeg bij een ander label. Om meer te doen dan alleen muziek releasen. Als je dat al doet, dan kun je net zo goed meteen dat label joinen, toch? Voor de rest is het nog steeds vriendelijk tussen ons hoor: good vibes. De situatie valt te begrijpen, al helemaal in deze tijden.” 

Audiotricz vertrekt bij Art of Creation vanwege ‘een nieuwe functie bij een ander label’

Een kleine research geeft aan dat Kenneth inmiddels A&R (artists and repertoire) Manager is bij I AM Hardstyle: een functie waarbij je normaal gesproken op zoek bent naar nieuwe artiesten om te tekenen voor het label. De band tussen Audiotricz en label-eigenaar Brennan Heart al jaren goed: zo maakten ze in 2016 de collab ‘Coming Home’ en een paar maanden geleden nog ‘Stand Together’.

Bovendien stond Audiotricz in augustus nog op één van de weinige evenementen die door kon gaan in Duitsland (omdat het ‘coronaproof’ was opgezet) en dit was dan ook een I AM Hardstyle-feest. Ook de trui die te zien is in een kleine update van drie dagen geleden zegt iets over de goede connectie: “Brennan Heart and Audiotricz” is te lezen op de borst van deze one of a kind-merchandise in de recente post.

Omslagfoto via Facebook-pagina I AM Hardstyle

Reageren