Jordy Thomas
Door Jordy Thomas

Na een geslaagde eerste editie van XXlerator Spotlight vorig jaar was het dit keer de beurt aan een andere artiest die groot geworden is bij Fusion Records: B-Front. Een DJ die maar weinig introductie behoeft aangezien hij al meer dan 10 jaar actief is in de scene. Een 3 uur durende showcase van een van mijn favoriete DJ’s. En blijkbaar niet alleen van mij want het event was een week van tevoren uitverkocht. Als dan ook de rest van de line-up om je vingers bij af te likken is, kon het niet anders dan een héél mooie avond worden…en dat werd het dan ook.

Om klokslag 22:00 uur stond ik voor de Doornroosje in Nijmegen waar al een kleine rij voor de deur stond. Gelukkig ging het ticket scannen, fouilleren en jas ophangen allemaal vlot, waardoor ik binnen het kwartier in de zaal stond met mijn eerste biertje. De openingsset werd verzorgd door Jones, een veel geziene DJ voor het openen van een feest. Nadat het publiek ‘rustig’ was opgewarmd was het tijd voor een DJ-duo dat afgelopen jaar wat onder de radar is gebleven: Prefix & Density. Maar daar willen ze dit jaar graag verandering in brengen door het uitbrengen van hun mini album The Second Pathway. Deze set kwamen uiteraard een aantal nummers langs die op dit album gereleased gaan worden. En verder weet je bij Prefix & Density dat de platenkeuze redelijk gevarieerd is met genoeg tracks van andere artiesten. Zo kwamen onder andere nog ‘I’m Falling’ van MYST en ‘Universe’ van D-Sturb & High Voltage voorbij. Ondertussen was de zaal goed vol gelopen want de volgende artiest mag je toch wel een van de revelaties van de afgelopen jaren noemen.

Black Mirror Society

Het was namelijk tijd voor Phuture Noize. Een artiest die samen met Sub Zero Project gezien kan worden als een van de boegbeelden van de nieuwe generatie hardstyle DJ’s/Producers. De sfeer kwam er deze set goed in en iedereen in de zaal en op het balkon schreeuwde de melodieën uit volle borst mee. Het was in het begin even zoeken naar een plek waar ruimte was want het werd redelijk druk in de zaal. Vooraan tegen het podium aan was echter nog wat plek waardoor ik toch genoeg ruimte had om los te gaan tijdens deze set. Want stil staan tijdens Phuture Noize is natuurlijk geen optie. Met onder andere een mix van nummers van zijn albums ‘Pursuit Of Thunder’ en ‘Black Mirror Society’ aangevuld met zijn nieuwe tracks werd er door niemand stil gestaan. Zoals al eerder gezegd, de sfeer was echt top en die zou alleen maar beter worden de komende uren.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en nacht

Licht uit, spot aan

Het was namelijk tijd voor de man van de avond om zijn repertoire ten gehore te brengen. Een 3 uur durende set gevuld met B-Front, B-Freqz, B-Frontliner en 2-Sidez tracks van oud tot en met nieuw, kriskras door elkaar. Deze set gaat heel hoog eindigen als ik een lijstje zou maken van beste sets die ik ooit gehoord heb. Het mix-tempo lag ook behoorlijk hoog waardoor vrijwel elke track die ik me kon bedenken ook wel gedraaid is. En de sfeer in de zaal was grandioos. Op dit soort avonden merk je dat er echt liefhebbers op af komen die de meeste tracks door en door kennen. Het geluid stond ondertussen ook goed afgesteld waardoor de kicks en melodieën goed door kwamen. Van zijn bekendere nummers ‘Mysterias, ‘Dark Moon’ en ‘Undiscovered’ tot aan zijn bekende collabs ‘Rebirth’, ‘The Paradox’ en ‘The Solution’. Verder kwamen nog de nodige tracks voorbij van zijn live-acts. ‘World Outside’ van B-Frontliner (deze mag na 4 jaar wel eens een release krijgen), ‘Nomansland’ van 2-Sidez en ‘Freedom’ van B-Freqz.

Zijn set werd afgesloten met het stevigere werk zoals ‘EVP’, ‘R.E.M. Coma’ en ‘Magic’. En zo vergeet ik nog heel veel tracks op te noemen die in deze 3 uur voorbijkwamen. Het was ook heel mooi om de ouders van B-Front in de zaal te zien meegenieten met hun zoon. Ook nog een dikke pluim naar de mensen die het licht bedienden, aangezien het tijdens de set van B-Front aardig synchroon liep met de muziek. Zo kon een kleine stage als in de Doornroosje toch een toevoeging zijn aan het feest.

Moe, voldaan, maar nog niet naar huis

Hierna was het even bijkomen en het was geen straf om dat te doen onder het genot van Sub Zero Project. Alhoewel er van uitrusten niet heel veel kwam want ook nu lag het niveau van de muziek erg hoog. Uiteraard kwamen weer de nodige experimentele kicks voorbij in hun set, een van de handelsmerken van de 2 heren sinds ‘The Project’. Verder kwam nog hun collab met D-Block & S-te-Fan ‘The Clock’, de ‘Basstrain’ edit en natuurlijk ‘We Are The Fallen’ voorbij.

De eer om het feest af te sluiten was voorbehouden aan Roughstate collega Adaro. Het werd een afsluiter zoals een afsluiter moet zijn: strak mixwerk, gevarieerde track keuze en snoeiharde platen. Van eigen nummers als ‘Flame Up High’ en ‘The Otherside’, tot euforische nummers als ‘Fire & Ice’ door naar echte snoeiplaten zoals ‘Take It Back’ van Delete en ‘Prisma’ van Clockartz.Het laatste kwartier joinde B-Front nog on stage om hun collab ‘Touch A Star’ ten gehore te brengen en af te sluiten met een paar hardcore nummers.

En zo zat deze avond erop. Moe, voldaan en met flinke spierpijn richting huis. Want zo hoort dat na een goed feestje, dat zelfs omdraaien in bed al pijn doet. Het was ondertussen alweer een tijd geleden dat ik een feest in een kleinere venue had bezocht maar deze avond werd ik weer aan herinnerd hoe fijn dat kan zijn. Een enorm goede sfeer van begin tot eind, iedereen die de melodieën moeiteloos meeschreeuwt en dan ook nog een geluid dat goed stond afgesteld. Ik had al hoge verwachtingen van deze avond, en die zijn zelfs overtroffen. Dankjewel Matrixx Events en natuurlijk B-Front. Dat de volgende XXlerator Spotlight net zo fantastisch mag worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

This is how B-Front opened his very own XXlerator Spotlight last weekend 😍 #BFront #XXleratorSpotlight #Doornroosje

Een bericht gedeeld door Hard News (@hardnewsnl) op


Foto’s via Facebook-pagina XXlerator

Beoordeling

  • Line-up95%
  • Geluid80%
  • Stage70%
  • Sfeer100%
  • Locatie80%

Overall
waardering

85%

Reageren