Mark de Rond
Door Mark de Rond

Het laatste weekend van juni is het weer zo ver, dan vindt het grootste festival waar alle liefhebbers van de hardere stijlen weken, zo niet maanden lang naar uit kijken: Defqon.1 2019. Het Mekka van de hardstyle wereld vindt ook dit jaar weer plaats in Biddinghuizen. Voor ieder wat wils, want met maar liefst 10 area’s was de keuze weer reuze afgelopen jaar.

LEES OOK: Dit is de volledige Defqon.1 2019 line-up

Defqon.1 2019 vindt plaats van vrijdag 28 tot zondagavond 30 juni. Het gehele weekend kunnen die-hards hier genieten van alle hardere stijlen, zoals hardstyle, hardcore, industrial, freestyle, raw en classics. Op dit moment is er nog weinig bekend over de editie van dit jaar. Voor iedereen die graag wil weten wat ze kunnen verwachten, hebben we alvast dit uitgebreide artikel opgesteld.

Defqon.1 2019 – One Tribe

Als het grootste hardere stijlen festival ter wereld ergens bekend om staat dan is het wel zijn thema’s. Allemaal hebben ze te maken gehad met het overlevingsinstinct en teamspirit. Zo stond Defqon.1 vorig jaar in thema van ‘Maximum Force’. Deze thema’s worden elk jaar opnieuw doorgetrokken in alles wat met Defqon te maken heeft. Dit jaar zullen de weekend warriors zich gezamenlijk verenigen tijdens Defqon.1 2019 – One Tribe.

Defqon.1 2019 Power Hour

‘The Release’ – Defqon.1 2019

Nieuw dit jaar is ‘The Release’. Tijdens dit moment wordt alles wat je maar moet, kan en wil weten over Defqon 2019 bekendgemaakt. E-Life zal samen met Audiofreq een video hosten waarin zij dieper in gaan op ‘The Release’ Defqon.1 2019. Het is een dag waar vele hardstyle fanaten nu al naar uit kijken, want op woensdag 27 februari worden de volgende dingen duidelijk tijdens ‘The Release’:

 • Al het nieuws over Defqon.1 2019
 • De complete line-up van Defqon.1 2019
 • Het volledige anthem van KELTEK, Phuture Noize en Sefa
 • Interviews met belangrijke artiesten
 • Niet eerder vertoonde beelden van Defqon.1
 • Kaartverkoop en registratie informatie

Defqon.1 2019 line-up

Ieder jaar staat er weer een immens grote line-up voor je klaar om je een prachtig weekend te bezorgen tijdens Defqon. Op 27 februari werd tijdens ‘The Release’ de complete Defqon.1 2019 line-up bekendgemaakt. Met maar liefst 10 verschillende stages die elk een eigen muziek stijl vertegenwoordigden, is de Defqon.1 2019 line-up ook dit jaar weer van het formaat waar het hart van de gemiddelde hardere stijlen-liefhebber sneller gaat kloppen. Bekijk het overzicht van al deze areas hier onder.

Defqon.1 Stages
 • RED (mainstage hardstyle)
 • BLUE (raw hardstyle)
 • BLACK (hardcore)
 • UV (euphoric hardstyle)
 • GOLD (early rave / millennium hardcore)
 • MAGENTA (early hardstyle / hardstyle classics)
 • WHITE (freestyle)
 • INDIGO (extra raw hardstyle)
 • SIlVER (industrial hardcore)
 • PURPLE (talent hardstyle)
 • YELLOW (frenchcore / uptempo / terror)

Defqon.1 2019 Anthem – ‘One Tribe’

Tijdens WOW WOW werden de anthem makers voor dit jaar al bekendgemaakt. Tijdens het vieren van oud & nieuw werden KELTEK, Phuture Noize en Sefa onthuld als makers voor het Defqon.1 2019 anthem ‘One Tribe’. Dit is een vrij opvallende keuze gezien de verschillende stijlen die de drie heren normaal gesproken draaien. De tracks is inmiddels al uitgebracht, dus wat vind jij van het Defqon.1 2019 anthem van deze drie heren?

Power Hour

Het is misschien wel het meest bekende uur van het festival, Power Hour. Ieder jaar weer is het een groot gekkenhuis tijdens het traditionele knotsgekke stamp uurtje van Defqon.1. Wij spraken eerder al met Rogier Werver, één van de meesterbreinen achter dit concept vol inflatables, gekke edits en show. Lees het volledige interview hier om je alvast voor te bereiden op Defqon.1 Power Hour 2019.

Datum van Defqon.1

Na enkele geruchten over de duur van het weekendfestival is het hoge woord er nu eindelijk uit. Vorige week gaf organisatie Q-Dance namelijk duidelijkheid over de duur en datum van het grootste hardere stijlen evenement ter wereld. Defqon.1 is namelijk geen vier maar drie dagen en vindt plaats van 28 tot en met 30 juni. Eerder maakte organisatie Q-dance al bekend dat het festival plaats zou vinden in het laatste weekend van juni.

Defqon livesets

Ieder jaar is er een enorm aantal sets tijdens het grootste hardere stijlen weekendfestival. Veel van deze Defqon.1 livesets worden vaak ook geregistreerd op beeld en geluid om na het festival online gezet te worden. Vorig jaar was er zelfs een Defqon.1 livestream, en dit was niet het enige. De hoogtepunten van het evenement werden zelfs op nationale tv uitgezonden! De volgende setjes van afgelopen jaar zijn door Q-dance online gezet op YouTube:

Tickets voor Defqon 2019

Ieder jaar is het weer een flinke operatie om tickets te bemachtigen voor Defqon.1. Daarom kan je jezelf vanaf aanstaande woensdag 20:00 pre-registreren via de officiële website van Q-dance. Let op, als je je pre-registreert betekent dit niet dat je sowieso gegarandeerd bent van een ticket voor Defqon.1 2019. Ga voor alle informatie over Defqon.1 2019 tickets naar dit artikel.

Tickets Defqon.1 2019

Foto’s via Facebook-pagina Defqon.1

Reageren