Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Nu het jaar bijna tot een einde is gekomen, maken we langzaam aan de balans op. 2017 was een bewogen jaar voor hardstyle, waarin ontzettend veel is gebeurd. Legendes die terugkeerden, artiesten die vaarwel zeiden, nieuwe sounds die we verwelkomden en héél veel albums. We blikken terug op het afgelopen jaar met de 10 meest gelezen nieuwtjes van 2017, die jullie massaal bezochten.

10. Q-dance geeft speciale missies aan artiesten voor Defqon.1

Om het 15-jarig bestaan van het grootste hardere stijlen-festival op grootse wijze te vieren, haalde Q-dance van alles uit de kast. Zo gaf de organisatie een speciale opdracht mee aan de artiesten die op Defqon.1 draaiden, ook wel Artist Missions genoemd. Van het maken van bootlegs tot uptempo draaien halverwege de sets, de DJ’s trokken alle zeilen bij voor hun optredens in Biddinghuizen.

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 10 Q-DANCE GEEFT SPECIALE MISSIES AAN ARTIESTEN VOOR DEFQON.1-4

9. Zo zagen deze hardstyle DJ’s er vroeger uit

DJ’s zijn vandaag de dag veel met hun uiterlijk bezig, worden soms zelfs gesponsord door kledingmerken en dat is natuurlijk niet zo gek. Maar hoe zagen de hardstyle DJ’s er eigenlijk jaren geleden uit, toen ze nog niet zo groot waren als nu? Van Headhunterz tot Radical Redemption en van Adaro tot Frontliner, wij trokken verschillende kiekjes uit de oude doos van de volgende hardstyle artiesten.

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 9 Zo zagen deze hardstyle DJ's er vroeger uit-3

8. Q-dance wil vierde dag toevoegen aan Defqon.1

We houden het nog even bij Defqon.1, want ook het bericht dat Q-dance denkt aan een extra vierde dag van het festival werd massaal bezocht. Wouter Tavecchio, de grote baas van Q, gaf in een uitgebreid interview aan dat hij de Weekend Warriors blij wil maken en zelfs een inhaalslag wil maken ten opzichte van Tomorrowland. Voor de aankomende editie is er zelfs nog geen datum bekend gemaakt, dus wie weet kunnen we deze zomer 4 dagen lang feesten in Biddinghuizen.

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 8. Q-dance wil vierde dag toevoegen aan Defqon.1-3

7. Help Requiem mee te doen aan Expeditie Robinson!

Gedropt worden op een eiland midden in de oceaan, het overleven van verschillende proeven en bijten op een houtje. Voor de afgelopen editie van Expeditie Robinson zocht het programma naar deelnemers en Requiem bood zich hiervoor aan. Door stemmen te vergaren met behulp van een video, kwam de raw hardstyle DJ tot de voorrondes, maar schopte het helaas niet tot de uiteindelijke show.

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 7. Help Requiem mee te doen aan Expeditie Robinson

6. Deetox opgenomen in het ziekenhuis na blikseminslag

Afgelopen zomer werd Deetox bij het uitlaten van haar hond plotseling getroffen door de bliksem. Ze kan het gelukkig nog navertellen, maar het heeft jammer genoeg enkele maanden geduurd voordat ze terug kon keren. Inmiddels is ze sterker dan ooit en heeft ze haar eigen Bring The Riot label opgericht. De eerste track op het label is inmiddels uitbracht. Deetox is Unstoppable.

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 6. Deetox opgenomen in het ziekenhuis na blikseminslag

5. CRAFT Festival 2017 afgelast door faillissement

Het is niet altijd hosanna in hardstyle land. De annulering van CRAFT Festival in 2015 en de noodgedwongen verhuizing van het evenement in 2017 deden het feest de das om. “We dachten 2015 overleefd te hebben, maar het is de klap die we nooit meer te boven zijn gekomen”, verklaarde organisator Lose Your Mind in een openhartige brief. Vlak voor CRAFT 2017 werd bekend dat de BV failliet was en hierdoor werd ook de stekker uit De Tijdmachine getrokken.

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 5. CRAFT Festival 2017 afgelast door faillissement

4. Je raadt nooit wie z’n track er in de Defqon.1 eindshow zit

Hij is één van de bekendste DJ’s ter wereld – eerder zelfs uitgeroepen tot de nummer één – maar houdt er ook van om wat harders te draaien. Zo werkte Hardwell al samen met Atmozfears en Sephyx, maar tijdens de eindshow van Defqon.1 kwam daar opeens een solo-plaat van de Bredanaar voorbij. Hij heeft zelfs aangegeven hier misschien meer mee te willen doen: “Wellicht sta ik ooit op een hardstyle event… Zeg nooit nooit!”

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 4. Je raadt nooit wie z'n track er in de Defqon.1 eindshow zit

3. Headhunterz keert terug naar zijn roots: hardstyle!

Nadat Heady in 2016 als een duveltje uit een doosje op Defqon.1 verscheen, begon het steeds meer te kriebelen bij de DJ uit Veenendaal. Enkele jaren daarvoor verliet hij de scene, om zijn grenzen te verleggen in een ander avontuur. Het gemis van de hardstyle scene was echter te groot bij Headhunterz en zo kondigde hij dit jaar zijn terugkeer aan op hetzelfde festival. Headhunterz are back.

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 3. Headhunterz keert terug naar zijn roots

2. Politie vindt 28-jarige man in onderbroek na avondje Qlimax

Steek je vinger even de lucht in als je het ooit zó bont hebt gemaakt dat je door de politie in je onderbroek wordt gevonden na een wilde stapavond. Het overkwam een 28-jarige man uit Estland nadat hij Qlimax had bezocht en zijn vrienden uit het oog verloor. Hij belandde uiteindelijk in een parkeergarage, waar de politie hem vond en hem naar het bureau toe bracht.

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 2. Politie vindt 28-jarige man in onderbroek na avondje Qlimax

1. Hulde! Intents Festival gaat zwarte ticketmarkt tegen

Er is veel te doen om de verkoop van tweedehandstickets. Al helemaal als het feest uitverkocht raakt en een handelaartje nog 16 tickets voor een meerprijs te koop heeft staan. Dit schoot ook bij Intents Festival in het verkeerde keelgat en dus pakten zij de zwarte ticketmarkt aan. Het leverde veel gejuich op onder fans en jullie bezochten het bericht massaal, waardoor dit het best gelezen nieuwsartikel van 2017 is. Tot volgend jaar!

10 meest gelezen nieuwtjes van 2017 - 1. Intents Festival gaat zwarte ticketmarkt tegen

Omslagfoto via Facebook-pagina Defqon.1

Reageren