Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Iedereen die evenementen een warm hart toedraagt, is weer helemaal opgevrolijkt: de evenementen zijn weer terug. Dit geldt ook voor Delius, een beginnend artiest die zijn loopbaan begon toen corona uitbrak. Wij spraken met de hardstyle DJ over zijn bewogen start als artiest en zijn nieuwe track ‘So High’, die deze week op Rough Recruits uitkwam een afsluiter van deze evenementloze periode: “We mogen weer!”

LEES OOK: Phoenix Festival pakt meteen door: “Met de grootste Raw Hardstyle-namen tijdens carnaval”

Voor talenten is het soms lastig om door te breken; een wereldwijde pandemie zonder evenementen maakt het hier niet makkelijker op. De 28-jarige Quinten was al bijna 5 jaar bezig aan zijn carrière als Delius en had net zijn eerste boekingen te pakken op Intents Festival, Decibel outdoor en EPIQ. Toen hij in januari 2020 de kans om zijn debuutplaat uit te brengen op het sublabel van Roughstate, kon hij zijn geluk niet op. “Het voelde ook écht als het begin van een nieuwe fase, dus besloot ik om nog meer tijd te steken in het produceren/draaien”, blikt de hardstyle DJ terug.

Beginnen als DJ in een tijd zonder evenementen: nu mag het weer

Deze ‘nieuwe fase’ was slechts van korte duur: nog geen twee maanden later blokkeerde de pandemie de kickstart van zijn loopbaan, met vele lockdowns als gevolg. Desondanks is zijn doel nog steeds kraakhelder – eigenlijk al sinds zijn eerste bezoek aan Q-BASE in 2012: “Ik genoot toen zó als bezoeker, dat ik dit sindsdien zelf ook over wil brengen vanaf een groot podium.”

Delius zag dat de wereld op slot ging en dus gooide hij zijn plannen noodgedwongen om. “Ook al was het een tegenslag (omdat je toch hoopte dat het dan nu ‘echt ging beginnen’), ben ik wel doorgegaan en heb ik meerdere tracks gereleased bij Roughstate Recruits.” Dit was het begin van het lockdownplan: doorwerken wanneer het stil is, en vlammen wanneer het weer mag.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @deliusdj

Delius als onderdeel van Rough Recruits: ‘Hardstyle is een passie geworden’

Als talent is het belangrijk om een naam op te bouwen, maar zonder evenementen kun je jezelf simpel gezegd niet achter de draaitafels laten zien. Het was dus vooral online – geen feestjes met publiek. Maar door het blijven produceren en releasen, timmerde Delius verder aan de weg. “Uiteindelijk heeft dit er ook toe geleid dat ik samen met de jongens van Frequencerz heb mogen draaien tijdens Defqon.1 at Home in 2021.” Sterker nog, de samenwerking werd hierdoor zelfs intensiever.

Het was een periode met maar weinig events (zeg maar gerust ‘helemaal niks’ op een enkele boeking na) met weinig zekerheid voor de evenementenbranche. Delius ging echter vol voor de volgende stap. “In het pand waar Niels en Pepijn (Frequencerz) zitten heb ik de mogelijkheid gekregen om een professionele studio te huren en dit heb ik dan ook gedaan.” Met als resultaat: een hoop nieuwe muziek, waarvan ‘So High’ eerder deze week is uitgebracht.

“Fulltime ermee bezig zijn is natuurlijk wel de stip op de horizon”

De nieuwe track van Delius is er eentje waarvan je weer zin krijgt om over de dansvloer van een festival te knallen. “De insteek van deze plaat is dat ik echt wilde gaan voor een zweverige plaat. Samen met de vrouwelijke vocal die erin zit paste dat goed bij mijn idee. Vervolgens wilde ik het wel combineren met een energieke melodie zodat er wel drive in de plaat zit.” Het resultaat hieronder past precies in het straatje van Delius: “Toegankelijk, maar soms ook wat harder en rauwer.”

De festivalwereld gaat weer open en twee jaar na het begin van zijn carrière, kan Delius nu écht verder draaien op evenementen. “Ik denk dat de stappen die ik heb gemaakt in de afgelopen jaren een mooie basis hebben gelegd om vanuit verder te groeien. Dit is denk ik niet alleen voor mijzelf, maar ook de andere jongens van Rough Recruits.” De livestreams zorgen niet alleen voor een hoop gezelligheid, maar hebben ook hun steentje bijgedragen aan de komende maanden.

Wanneer we vragen naar hoe Delius de berichtgeving van deze week heeft ontvangen, horen we een ontzettend blije DJ die niet kan wachten om zijn muziek te draaien voor publiek. “Het vetste nieuws sinds een héle lange tijd! Natuurlijk super blij dat we weer kunnen, ik dus ook weer boekingen kan gaan doen en de agenda hopelijk ook weer gevuld kan worden met mooie evenementen. Op het moment ben ik al druk bezig in de studio met de voorbereidingen voor het festivalseizoen. Dus houd vooral je ogen en oren open.”

‘So High’ van Delius is nu te luisteren via de bekende kanalen van Roughstate. Check Delius op Instagram om zijn loopbaan (en de evenementen die nog gaan komen) op de voet te blijven volgen.

Omslagfoto via Facebook-pagina Delius / Be Square

Reageren