Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Gisteravond was het weer zover. We weten nu wie zich de meest begeerde DJ van 2017 mag noemen, want deze werd afgelopen nacht onthult in een uitverkochte Amsterdam ArenA. Elk jaar wordt er tijdens het Amsterdam Dance Event populairste DJ van het moment bekend gemaakt en hier is vaak veel om te doen. We hebben het natuurlijk over de DJ Mag Top 100, maar welke dj’s uit de hardere stijlen staan er eigenlijk in?

Sinds het festivalseizoen wordt je nog net niet overspoeld door de ‘Vote Now’-tsunami’s van dj’s die graag hoge ogen willen gooien in de Top 100. Fans kunnen via de website hun vijf favoriete artiesten doorgeven en hier maakt het internationale DJ Mag een ranglijst van. Hoewel het voornamelijk de EDM DJ’s zijn die hier op de lijst pronken, zien we toch steeds vaker een DJ uit de hardstyle of hardcore voorbij komen. En gelukkig was dat dit jaar ook weer het geval.

Het geeft aan dat de hardere stijlen (internationaal) flink zijn gegroeid en er ook zeker toe doen in de dancemuziek. We hebben het dan weliswaar niet over een Martin Garrix, die gisteravond voor de tweede keer op rij werd benoemd tot de nummero één DJ van de wereld en waarschijnlijk een bizar aantal stemmen heeft verkregen. Maar dan nog steeds: de hoogst genoteerde hardstyle dj staat op nummer 33 en dat is hoger dan een aantal bekende mainstream artiesten zoals Major Lazer en Nicky Romero. Hij is terug van weggeweest en mag zich nu de Highest Hard DJ noemen… Bekijk de ranglijst hieronder!

Deze hardstyle- en hardcore-artiesten staan in de DJ Mag Top 100 van 2017

  • 33. Headhunterz
  • 40. Angerfist
  • 44. Radical Redemption
  • 58. Miss K8
  • 59. Brennan Heart
  • 65. Warface
  • 67. Da Tweekaz

Met zeven artiesten is zijn the harder styles toch aardig vertegenwoordigd. Headhunterz staat ‘als vanouds’ weer bovenaan en ook Angerfist bewijst voor de zoveelste keer dat hardcore een enorme achterban heeft. Binnenkort worden ook de artiesten die nét achter het net hebben gevist bekend gemaakt en wie er op plek 100 t/m 150 staan. Stay tuned! Voor de volledige Top 100 kun je hier terecht. Benieuwd naar hoe de dj’s uit de hardere stijlen er de voorgaande jaren bij stonden? Check dan dit artikel.

Omslagfoto via DJ Mag.com

Reageren