Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

My Way heeft bijna 1 jaar na de oprichting (en de release van ‘Hold On’ door D-Sturb, Sogma & E-Life) de eerste echte label signing te pakken. Niemand minder dan Physika voegt zich bij het label om de komende jaren hoge ogen te gooien: “Een fantastische uitdaging op weg naar de top.”

LEES OOK: My Way Music: “Wij staan voor hardstyle, álle hardstyle”

Physika bracht zijn eerste platen in 2016 uit en werd met tracks als ‘Time Of Your Life’ en ‘Bassline Homicide’ een vaste waarde van Gearbox Digital. Het leverde veel optredens op, onder andere op de volle dansvloeren van Defqon.1 en REBiRTH Festival, maar nu is het tijd voor Brian om de volgende stap te nemen als het gezicht van My Way.

‘Hardstyle met een raw randje’

De afgelopen tijd las Physika veel berichten over waar mensen dachten dat hij zou gaan tekenen. “Labels als Scantraxx, End Of Line, Roughstate en I AM HARDSTYLE kwamen hier voorbij. Het zal voor vrijwel iedereen een verrassing zijn dat ik getekend heb bij een relatief nieuw label. Ik zou iedereen willen meegeven dat ze My Way in de gaten moeten houden. Achter de schermen zit een hele goede organisatie die in het verleden heeft bewezen een nieuw label uit te kunnen laten groeien tot een sterk merk. Om dan de frontman te mogen zijn, is natuurlijk een fantastische uitdaging op weg naar de top!”

“Het voelt goed om eindelijk te mogen zeggen waar ik nu getekend heb”, begint Physika te vertellen. Want achter de schermen is er een hoop gebeurd de afgelopen tijd. “Ik heb toen mijn keuze voor My Way gemaakt: mijn muziek komt precies overeen met wat My Way wil uitdragen. Het is hardstyle met een sterke melodie die pakkend is, maar toch genoeg drive bevat waardoor het een ‘raw’ randje krijgt. Om dé frontman te worden was doorslaggevend voor mij om voor My Way te kiezen, het voelt als een echte eer. Ik hoop het label een gezicht te kunnen geven en om samen te kunnen groeien.”

physika love my way hardstyle

Physika: “Ik ben erg blij dat we als vrienden uit elkaar zijn gegaan”

Na 5 jaar Gearbox trok Physika de deur achter dicht voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. “Ik heb een hele fijne periode gehad, waarbij ik als artiest flink gegroeid ben. Toen ik tekende bij Gearbox werd er veel moeite gestoken om een divers aanbod aan hardstyle te leveren met sublabels als Gearbox Revolutions en Gearbox Euphoria. Ik hoopte met mijn stijl een toegevoegde waarde te zijn aan dit diverse aanbod.” Maar Brian voelde dat er dingen aan het veranderen zijn.

“De laatste tijd gaat Gearbox echter steeds meer terug richting haar roots waar het eigenlijk bekend om staat. Een underground sound die als extra raw kan worden bestempeld. Ik merkte dat mijn muziek daar steeds minder goed tussen paste, en vond dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Zo ben ik tot het besluit gekomen om Gearbox te verlaten en dit nieuwe avontuur aan te gaan. Ik ben erg blij dat we als vrienden uit elkaar zijn gegaan en ik zal hen altijd dankbaar zijn voor de kansen die ze mij hebben gegeven.”

Een sterke eerste indruk om My Way nog meer op de kaart te zetten

De eerste plannen van Physika bij My Way staan al in de steigers en zijn nieuwe track ‘Love’ zal op 5 april verschijnen. Deze plaat moest volgens Brian meteen een sterk signaal afgeven: “Mijn plan was om een track te maken die mensen een ‘wow-gevoel’ geeft. Nou probeer je als producer altijd een zo groots mogelijke track te maken, maar ik wilde iets dat nog meer indruk zou maken. Ik denk dat ik met ‘Love’ een duidelijk visitekaartje afgeef van wat ik als Physika in huis heb en wat mensen kunnen verwachten van de My Way sound.”

Om dit te vieren, komt er ook een solo livestream van Physika aan. “Tijdens de livestream ga ik proberen om My Way verder op de kaart te zetten. Het zal een set worden waarbij ik zowel Physika tracks zal draaien als ook My Way releases. De set zal dus een verhaal vertellen wat varieert van gevoelige melodieën tot ook snoeiharde kicks. Deze livestream zal plaatsvinden op 17 april, vlak na de eerste release ‘Love’ dus.” Pre-save de eerste track van Physika op het label om het als eerste te kunnen horen.

physika love my way hardstyle

Grote plannen van Physika bij My Way

De plannen en doelen voor de komende jaren zijn samen met het My Way-team nauwkeurig uitgestippeld. “Aangezien My Way nog een relatief nieuw label is, zal ons hoofddoel zijn om het label te laten groeien en karakter te geven”, vertelt Physika ambitieus. “My Way moet een gerespecteerd label binnen de hardstyle scene worden dat zich onderscheid door de unieke sound, tone of voice en opvallende branding. Dit willen we doen door goede muziek uit te brengen wat bij het label past en door ervoor te zorgen dat alle releases op een professionele manier naar buiten gebracht worden, met hoogstaand videomateriaal en art design.”

‘Love’ verschijnt op 5 april op de bekende platformen van My Way: pre-save de track nu. Houd Physika en My Way in de gaten op social media voor nog meer releases.

ANNOUNCEMENT: Physika signed at My Way

𝚒𝚝 𝚒𝚜 𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚝𝚘 𝚝𝚊𝚔𝚎 𝚝𝚑𝚎 𝚐𝚊𝚖𝚎 𝚝𝚘 𝚊 𝚑𝚒𝚐𝚑𝚎𝚛 𝚕𝚎𝚟𝚎𝚕 ⚡
𝙈𝙮 𝙒𝙖𝙮 𝙈𝙪𝙨𝙞𝙘 𝙞𝙨 𝙚𝙭𝙘𝙞𝙩𝙚𝙙 𝙩𝙤 𝙖𝙣𝙣𝙤𝙪𝙣𝙘𝙚 Physika 𝙖𝙨 𝙞𝙩𝙨 𝙛𝙞𝙧𝙨𝙩 𝙨𝙞𝙜𝙣𝙚𝙙 𝙖𝙧𝙩𝙞𝙨𝙩. 𝙉𝙚𝙭𝙩 𝙩𝙤 𝙗𝙚𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙞𝙧𝙨𝙩 𝙨𝙞𝙜𝙣𝙞𝙣𝙜, 𝙋𝙝𝙮𝙨𝙞𝙠𝙖 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙩𝙖𝙠𝙚 𝙤𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙧𝙤𝙡𝙚 𝙖𝙨 𝙤𝙪𝙧 𝙛𝙧𝙤𝙣𝙩𝙢𝙖𝙣. 𝙏𝙤𝙜𝙚𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙬𝙚 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙗𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙝𝙚 𝙞𝙢𝙥𝙧𝙞𝙣𝙩 𝙩𝙤 𝙖 𝙝𝙞𝙜𝙝𝙚𝙧 𝙡𝙚𝙫𝙚𝙡 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙢𝙪𝙨𝙞𝙘 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙚𝙨𝙩 𝙫𝙞𝙨𝙪𝙖𝙡𝙨, 𝙘𝙤𝙣𝙨𝙩𝙖𝙣𝙩𝙡𝙮 𝙨𝙩𝙧𝙞𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙤 𝙗𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙤𝙥-𝙙𝙧𝙖𝙬𝙚𝙧 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮. 𝙏𝙤 𝙠𝙞𝙘𝙠 𝙞𝙩 𝙧𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙤𝙛𝙛, 𝙋𝙝𝙮𝙨𝙞𝙠𝙖’𝙨 𝙛𝙞𝙧𝙨𝙩 𝙧𝙚𝙡𝙚𝙖𝙨𝙚 𝙤𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙞𝙢𝙥𝙧𝙞𝙣𝙩, “𝙇𝙤𝙫𝙚”, 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙗𝙚 𝙤𝙪𝙩 𝙤𝙣 𝙖𝙥𝙧𝙞𝙡 𝟓 [𝙥𝙧𝙚-𝙨𝙖𝙫𝙚 𝙡𝙞𝙣𝙠 𝙞𝙣 𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙩𝙨]

Geplaatst door My Way op Vrijdag 2 april 2021

Omslagfoto via Facebook-pagina Physika

 

Reageren