Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Sephyx is inmiddels officieel aangekondigd als de nieuwe aanwinst van Art of Creation. Hiermee is Xander de eerste van de twee nieuwe artiesten bij het label en de hardstyle DJ heeft grote plannen: “Meer collabs, meer remixen, kortom: veel nieuwe muziek!”

LEES OOK: Art of Creation geheimzinnig over uitbreiding: “Something’s coming…”

In de tijd dat je nog naar de kroeg kon gaan, ging Sephyx op pad met niemand minder dan Hardwell en Wildstylez – ja, in Breda kan dat gewoon. “Voor mij is het een grote eer om bij Art of Creation te kunnen releasen”, begint Xander te vertellen als hij uitlegt hoe zijn verhuizing naar Art of Creation tot stand is gekomen. “Om mijn muziek uit te brengen naast de helden waardoor ik hardstyle ben gaan luisteren, is ongelofelijk tof.”

“Het proces begon eigenlijk al ergens in 2019 toen ik met Robbert (Hardwell) en Joram (Wildstylez) naar Café Janssen in Breda ging.” Met de laatstgenoemde ontstond het contact over Art of Creation. “Dat jaar draaide Bas (Noisecontrollers) mijn track ‘Wild Love’ op de Defqon.1 mainstage en later werd ik getagt in een Q&A van Bas waarin hij vertelt dat de kick uit die plaat zijn favoriete kick is. Ik stuurde hem een berichtje op Insta en een nieuw opzetje met die kick. Bas heeft me toen uitgenodigd om bij hem in de studio een collab te maken. En zo hebben we wat meer contact gehad over AOC, and here we are!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEPHYX (@djsephyx)

Een jongensdroom die uitkomt: releasen naast namen als Headhunterz en Wildstylez

Sephyx heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd bij Dirty Workz, onder andere door tracks als ‘Save Me’ en natuurlijk het album RESOLUTE. Sephyx: “Ik heb erg veel geleerd in deze periode en super veel mooie momenten gehad. Dirty Workz heeft mij de kans gegeven om mijn brand en carrière te ontwikkelen tot een hoog niveau. Ik kijk dan ook met een glimlach terug naar deze tijd en ik zal er altijd dankbaar voor zijn. Art of Creation is voor mij net een stapje verder, waarin ik mezelf nog extra kan ontwikkelen. Om naast mijn persoonlijke helden te kunnen releasen, geeft extra motivatie om nog betere muziek te maken!”

Wie Sephyx volgt op zijn socials, ziet dat hij de laatste tijd al veel heen-en-weer aan het berichten is met zijn nieuwe collega’s bij Art of Creation. Het klikt dan ook erg goed binnen het team: “De muzikale visie van de AOC-artiesten passen erg goed bij mij: we streven allemaal voor maximale kwaliteit en het gevoel dat we elkaar allemaal willen helpen ligt mij erg goed. Ook vind ik het visuele thema van Art of Creation erg tof: deze stijl komt heel erg overeen met die van mij. Ook krijg ik erg veel inspiratie van de andere releases op AOC en het helpt mij enorm in het proces van mijn eigen muziek.”

sephyx interview art of creation label

Over muziek gesproken: Sephyx’ eerste plaat op zijn nieuwe label ‘Devil In The Eyes – (Diabolus)’ komt op 22 april al uit (pre-save de track hier). “Het idee achter deze track is om meer van Sephyx te laten zien en om een hogere kwaliteit neer te zetten. Ik ben de laatste tijd erg veel aan het experimenteren met het combineren van nieuwe elementen en deze track gaat erg veel rock/metal invloeden hebben. De videoclip van deze track is ook volledig door mijzelf gemaakt en het vertelt een verhaal van Sephyx als Alchemist van muzikale stijlen met een gitaar als ‘magic staff’. Ik ben erg trots op deze eerste release. Zoals de meeste mensen vast ook hebben gezien, ligt er een collab met Noisecontrollers op de plank, dus die zal er ook snel aan komen!”

Sephyx: “Meer collabs, meer muziek, meer vernieuwende dingen, kortom: grote plannen!”

Samen met het team heeft Sephyx een plan uitgestippeld voor de komende jaren bij Art of Creation. “Mijn doelen zijn om Sephyx tot een hoger niveau te brengen als artiest en als brand, hogere kwaliteit muziek en om een toffe show neer te zetten (voor wanneer de gigs weer door kunnen gaan)! En om een mooie band te scheppen met de Art of Creation Family, zodat we met z’n allen mooie momenten kunnen creëren. Meer collabs, meer muziek, meer visuals, meer vernieuwende dingen… Big things are coming! We hebben veel plannen met nieuwe concepten rondom Sephyx. We werken aan een toffe nieuwe live-act: de gitaar zal steeds vaker terug komen, remixen en veel nieuwe muziek. Ik ga er alles aan doen om bij Art of Creation te knallen!”

Sephyx eerste track ‘Devil In The Eyes – (Diabolus)’ wordt op donderdag 22 april uitgebracht bij Art of Creation. Je kunt deze plaat nu al pre-saven, zodat deze automatisch in je bibliotheek op Spotify (of andere platformen) verschijnt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEPHYX (@djsephyx)

Omslagfoto via Instagram-pagina Sephyx

Reageren