Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

I AM HARDSTYLE blijft hard werken achter de schermen en heeft met Thyron een nieuwe aanwinst in huis gehaald. De jonge hardstyle DJ verlaat hier niet alleen Gearbox Digital mee, maar hij gaat het zelfs over een andere boeg gooien met zijn muziek: “Brennan Heart reageerde meteen enthousiast.”

LEES OOK: Clockartz tekent bij I AM HARDSTYLE: “Ik voel me sterker dan ooit”

Het is allemaal vrij snel gegaan sinds Thyron naar het grote I AM HARDSTYLE-label is verhuisd. “Eerlijk gezegd voelt het nog een beetje onwerkelijk”, begint Bas te vertellen. “Het begint eigenlijk pas in te zinken nu dat het is aangekondigd, haha. Maar ik ben dankbaar en trots om deze nieuwe stap met zo’n mooi team te mogen zetten, het is fijn om in deze tijden een nieuwe uitdaging voorgeschoteld te krijgen en hier vol voor te kunnen gaan!”

‘Met trillende handjes in de DM van Brennan Heart sliden’

Tegenwoordig gebeurt er veel via de bekende DM’s op Instagram: zo ook bij Thyron, die de telefoon uit de broekzak haalde om Brennan Heart te berichten. “Het is voor mij heel onverwacht tot stand gekomen; een tijdje terug sprak ik Brennan Heart even kort via Instagram. Het leek me toen gezellig om eens bij te praten en ik was benieuwd wat hij van mijn nieuwe muziek vond, dus ik vroeg of hij zin had om een kopje koffie te doen.” Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, geeft Bas toe. “Dit klinkt misschien heel simpel, maar ik heb mezelf echt moeten overtuigen om met trillende handjes toch dat bericht te versturen. Toen Fabian enthousiast op het idee reageerde was ik al blij en opgelucht, maar toen ik eenmaal daar was werd ik helemaal overdonderd toen hij aangaf dat hij me graag bij l AM HARDSTYLE wilde hebben!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T H Y R O N (@thyronnl)


Wie Thyron de afgelopen jaren heeft horen draaien op bijvoorbeeld Defqon.1, Decibel outdoor en Shockerz (om er maar een paar te noemen), zal zeggen dat hij aardig kan beuken. Een overstap naar I AM HARDSTYLE is voor buitenstaanders dus vrij verrassend te noemen, maar Bas verandert een beetje in zijn stijl. “Mijn sets zijn inderdaad altijd erg stevig geweest waarin ik het leuk vond om grenzen op te zoeken; ik hou wel van een beetje gek doen op het podium. Natuurlijk blijf ik het belangrijk vinden dat mijn muziek goed werkt op de dansvloer, die connectie met mensen daar geeft voor mij echt een uniek gevoel. Maar ik merkte dat ik ook steeds meer behoefte begon te krijgen om mijn grenzen op een andere manier te verleggen door meer melodie en muzikaliteit toe te voegen.”

Maar toen kwam het bekende coronavirus. “Toen alle events gecanceld werden door COVID-19 miste ik opeens deze wekelijkse momenten waarin ik met mijn fans op de dansvloer kon connecten. Hierdoor ben ik in de studio op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen en heb ik alle tijd hierin gestoken om mijn muziek naar een nieuw level te tillen. Dat heeft, samen met de blijvende support van fans, echt mijn passie in leven gehouden in een moeilijke periode voor onze industrie.”

De eerste uit een serie klappers: ‘When Angels Cry’

Je kunt het zien als een verbreding, want fans van de ‘oude’ Thyron sound komen nog steeds aan hun trekken. “De dansvloer blijft wel enorm belangrijk voor mij en ik hou er nog steeds van om een ‘shock’ effect in mijn tracks te stoppen door onverwachte kicks of drops zoals ik deed in mijn live edits. Naast de emotie wil ik nog steeds veel energie in mijn muziek houden waardoor je er echt op los wil gaan. Je zult dus ook merken dat de releases aardig divers gaan zijn, waarbij de muzikaliteit wel echt een belangrijk deel wordt van mijn signature sound. Sommige tracks zullen iets meer focussen op mijn gevoelige kant zoals ik deed in ‘Time Of Your Life’, maar er komen ook zeker nog genoeg harde klappers aan!”

De eerste uit deze serie op I AM HARDSTYLE is inmiddels uitgebracht: ‘When Angels Cry’“Dit was één van de eerste tracks die ik maakte toen ik besloot om meer muzikaliteit in mijn muziek te willen verwerken. Ook ben ik mijn songwriting hier verder gaan ontwikkelen. Het eerste wat ik voor de track had staan was de melodie en ik voelde meteen dat ik deze wilde uitwerken tot een volledige track. Ik ben toen eerst de tekst gaan schrijven vanuit de setting van iemand die oog-in-oog staat met de dood, terugkijkt op het leven en hoopt haar fouten in het verleden recht te hebben gezet. Het is dus een fictief verhaal, maar wel deels gebaseerd op veranderingen die ik zelf heb doorgemaakt in mijn leven.”

Het geeft Bas een extra uitdaging. “Door zo’n verhaal te schrijven kan ik mezelf ook helemaal hierin op laten gaan in de studio. Zodra ik de tekst heb staan hoef ik vaak ook niet langer na te denken over hoe de track moet verlopen; ik zit in het verhaal en alles komt er vanzelf uit. Als ik één stukje van de track heb uitgewerkt kan ik dan vaak het volgende stukje in mijn hoofd al horen. Dat klinkt misschien heel raar, maar zo werkt het voor mij als ik écht in een track op ga. Soms heb ik dan in een aantal uur al een groot gedeelte van de track staan!” Check zijn eerste release ‘When Angels Cry’ hier.

Thyron opent nieuw hoofdstuk in carrière bij I AM HARDSTYLE

Het plannen voor de toekomst is in ieder geval begonnen. “We hebben inderdaad een aantal mooie plannen klaarliggen! Het is natuurlijk moeilijk om in de huidige situatie iets concreets uit te stippelen met betrekking tot events, maar wanneer dit mogelijk is staan er veel leuke dingen klaar. Ondertussen houden we de focus op het verder ontwikkelen en verspreiden van mijn muziek en mij als artiest. Hiervoor staan naast een hoop solo tracks ook een aantal grote remixes op de planning voor artiesten waar ik zelf jarenlang fan van ben geweest!”

thyron i am hardstyle interviewWanneer we vragen welk festival of podium het meest bij Thyron’s nieuwe muziek past, weet hij natuurlijk meteen iets op te noemen. “Als ik een ideaal plaatje mag schetsen, dan zou een geschikte plaatsing bijvoorbeeld als een van de latere acts op de Defqon.1 RED of Qlimax zijn (wie droomt daar nou niet van?). Op dat punt sta ik natuurlijk nog lang niet, maar muzikaal gezien vind ik mijn nieuwe tracks daar denk ik goed passen. Hopelijk gaan het publiek en organisaties er ook zo over denken en gaat mijn nieuwe muziek zowel oude als nieuwe luisteraars positief verrassen. Ik hoop dat jullie er open-minded naar luisteren en we snel weer bij elkaar kunnen komen op onze prachtige events!”

Thyron’s eerste track ‘When Angels Cry’ is sinds deze week te beluisteren via alle bekende platformen van I AM HARDSTYLE. Nieuwsgierig naar zijn nieuwe sounds? Tune dan morgen (zaterdag 20 maart) in op Ziggo, waar Thyron een set zal draaien tijdens We Own The Night TV

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T H Y R O N (@thyronnl)


Omslagfoto via Facebook-pagina Thyron

Reageren