Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Thyron is de afgelopen tijd lekker bezig – dit jaar heeft hij al 11 releases (!) op zijn naam staan, inclusief een aantal grote collabs met namen als Aversion, Mutilator en Deluzion. De volgende mijlpaal die op de planning staat? De release van zijn eerste live-act Xtreme Xtasy. “New album. New audiovisual live experience.” 

LEES OOK: Gearbox Route 666 komt naar Rotterdam met een verrassende evolutions set

Bas Janssen, in de hardstyle scene beter bekend als Thyron, rolde op behoorlijk jonge leeftijd de wereld van de muziek in. Zijn zoektocht naar een unieke sound begon tijdens zijn tienerjaren, op slechts 16-jarige leeftijd. Naarmate de jaren verstreken binnen de scene, bleef hij zichzelf pushen om nieuwe, nooit eerder gehoorde klanken te ontdekken en in te brengen.

Thryon over Xtreme Xtasy

Deze zoektocht heeft uiteindelijk geleidt tot zijn allereerste live-act, Xtreme Xtasy. “Enorm trots, en met veel opwinding en zenuwen kan ik je eindelijk vertellen over het grootste, beste en moeilijkste project waar ik ooit aan heb gewerkt,” vertelt Thyron op Instagram. Xtreme Xtasy omvat niet alleen een dikke liveshow die we de komende tijd op grote podia kunnen verwachten, maar ook een album dat binnenkort eindeloos gestreamd kan worden.

Thyron: “I’m ready to showcase everything I’m capable of”

Op Instagram laat Thyron weten dat hij al lang bezig is met het creëren van een nieuwe muzikale ervaring. “Ik heb honderden, zo niet duizenden uren besteed aan het werken aan muziek op een hoger niveau en aan een heel creatief concept, inclusief het vertellen van een verhaal, waanzinnige beelden, een unieke outfit en meer. Ik ben klaar om alles te laten zien waar ik toe in staat ben in mijn gloednieuwe artiestenalbum en audiovisuele live-ervaring.”

Waar kan je Xtreme Xtasy verwachten?

Met de bekendmaking van zijn gloednieuwe album én live-act is Thyron getekend bij Pure Bookings voor alle optredens. De premiere van Xtreme Xtasy staat gepland op 31 oktober 2023, op de mainstage van Faceless festival. Ook de tweede live experience is onlangs al bekend gemaakt: Thyron mag de mainstage van Shockerz onveilig maken aan het eind van het jaar, op 16 december 2023 in de Autotron in Rosmalen. Ook staan er nog een aantal onaangekondigde optredens op de planning.

Benieuwd naar een voorproefje van de muziek die je op het podium kunt verwachten? Check de onderstaande Instagram post, waar Thyron drie verschillende previews deelt. Spoiler: één van deze nummers wordt de eerste single van het gloednieuwe album.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T H Y R O N (@thyronnl)

Header afbeelding via Facebook-pagina Thyron.

Reageren