Lisa van den Broek
Door Lisa van den Broek

De temperaturen zijn de afgelopen week om van te dromen en de zon liet zich ook volop zien op 30 juni tijdens WiSH Outdoor. De korte broeken en jurkjes waren door alle festivalbezoekers weer uit de kast getrokken om er een onvergetelijke dag van te maken. De campinggangers hadden het terrein vrijdag al verkend en op deze zonnige zaterdag was het tijd voor de rest van de bezoekers om te genieten van al het moois dat WiSH ons te bieden heeft.

De weergoden hadden onze verzoeken zeker gehoord en ze hebben hun uiterste best gedaan om deze in te willigen. Temperaturen van ver in de twintig graden, ijsjes en een dikke line-up stonden ons deze dag te wachten. Maar eerst werd het tijd om richting Beek en Donk te rijden om op de plaats van bestemming aan te komen.

Zomerse temperaturen tijdens WiSH Outdoor

De reis met de bus ging vlot en we werden dicht bij het terrein afgezet. Na een kwartiertje lopen in de zon hoorden we de muziek en we voelden de kriebels door onze lijven gieren: het ging nu echt beginnen! Tickets werden gescand, de tassen waren gefouilleerd, kluisjes en munten zijn gekocht en nu konden we het terrein eens gaan verkennen.

WiSH bestond uit dertien(!) area’s gevuld met allerlei soorten muziek. Twee waren er gevuld met hardstyle: Ace Of Spades stond helemaal in het teken van raw en op de Dedicated stage stond een grote variatie aan hardstyle DJ’s zoals een classic set van Josh & Wesz, een album showcase van Phuture Noize en een dikke afsluiting van Gunz for Hire.

De eerste stop van het festival was de Rewind stage. Hier kon je dansjes doen op een mix van hits van vroeger en nu. Toen wij hier aankwamen was Flava aan het draaien en hoewel de area aan de kleine kant was, stond het propvol met mensen. De heupjes gingen los en de voetjes van de vloer, het was zeker een goede opwarmer voor wat de rest van de dag nog zou bieden.

We besloten even een pauze te nemen en een hapje te eten. Gelukkig zaten er een aantal etenstentjes dichtbij de Rewind stage en hoefden we niet ver te lopen. Even snel een gefrituurde snack eten en weer door. Niet terug naar de Rewind stage, maar naar de Jimmy Who waar De Lievelings DJ’s van je Zusje stonden te draaien. Ook hier was het weer gezellig druk en er was niemand te vinden die stilstond. De Jimmy Who was een beetje afgezonderd van de rest van het terrein omdat het zich tussen drie hoge muren bevond. Dit maakte het net wat anders dan normaal.

Dedicated to the max

Nu we genoeg opgewarmd waren, vonden we dat het tijd was om richting Dedicated te vertrekken. Het was niet heel ver lopen, maar er was genoeg te zien. De beruchte draaischijf was aanwezig, er was levensgroot beerpong en je kon er midgetgolfen. Toen wij aankwamen was Psyko Punkz aan het draaien. Terwijl we een mooi plekje aan het zoeken waren om helemaal los te gaan, zagen we alleen maar lachende mensen om ons heen. Het beloofde een goede set te worden dus. Al gauw hoorden de track ‘Born As A Rebel’ en er was geen persoon te zien die stilstond.

Niet veel later kwam Wildstylez op het podium en het werd een stuk drukker. ‘Maximum Force’ van Project One dreunde door de speakers en er werd uit volle borst meegezongen. ‘Year Of Summer’ en ‘Lose My Mind’ volgden al snel. Met de warme temperaturen begon dit als een heerlijke zomerse set. Ook kwam de nieuwe remix van ‘Broken’ die Widstylez heeft gemaakt, om het hoekje kijken. Na ‘Legends Never Die’ besloten we wat te eten.

Het begon wat donkerder te worden en het terrein zag er mooi uit. De kleurrijke lichtjes die overal hingen gaven een gezellig gevoel en ook het reuzenrad was mooi verlicht. We besloten even te gaan zitten om nog iets te gaan eten. Ditmaal bij andere eetkraampjes waar ze keuze hadden uit hamburgers, snacks en fruit.

WiSH Outdoor 2018 party report

Show your moves

Na weer genoeg energie te hebben verzameld, vertrokken we richting Woetstok. Eenmaal aangekomen zagen we heel veel danspasjes van de techno liefhebbers. Wij konden uiteraard niet achterblijven en dansten gewillig mee. Omdat de avond niet heel lang mee duurde, gingen we naar de Dedicated area. Onderweg maakten we een tussenstop bij Ace of Spades waar Jason Payne samen met Unresolved de tent aan het afbreken was. Tijdens de track ‘Pussy Undercover’ was iedereen flink aan het stampen. Na een blik op onze horloges zagen we dat het tijd was om toch echt richting de Dedicated stage te lopen.

Sub Zero Project was als hun live act, THE XPRMNT, aan het draaien en er hing een geweldige sfeer. ‘The XPRMT’ en ‘Basstrain’ zorgden ervoor dat de voetjes nog hoger de lucht ingingen. En door ‘The Project’ bleef die sfeer er goed in. De heren maakten plaats voor de album showcase van Phuture Noize. Er was geen moment tijdens de set dat er iemand stilstond en het was 45 minuten stampen voordat de laatste act begon. Onder andere ‘Drift Away’ en ‘Anthem Of Freedom’ kwamen voorbij. Iedereen vermaakte zich op z’n best en dat was goed te zien aan het publiek. De organisatie had speciaal voor deze showcase visuals gemaakt om de set nét wat specialer te maken, dat was zeker gelukt.

De eindshow van WiSH Outdoor

De laatste act van de dag was niemand minder dan Gunz for Hire. Dit gemaskerde duo weet wat feesten is en dat hebben ze het publiek zeker duidelijk gemaakt. Tracks als ‘Armed And Dangerous’, ‘Real Warrior’ en ‘Immortal’ werden het publiek ingesmeten. Het einde naderde en de eindshow kwam ook weer een stukje dichterbij. Wij gingen net iets eerder weg om de drukte voor te blijven en bewonderden het mooie vuurwerk van een afstandje. En zo kwam er dit jaar ook weer een einde aan WiSH Outdoor. Tot volgend jaar!

WiSH Outdoor 2018 endshow party report

Beeldmateriaal via Facebook-pagina WiSH Outdoor

Beoordeling

  • Line-up90%
  • Show70%
  • Stage80%
  • Locatie80%
  • Sfeer80%
  • Geluid70%

Overall
waardering

78%

Hoewel WiSH Outdoor niet alleen uit hardstyle bestaat, is het zeker de moeite waard om erheen te gaan. Een dikke line-up, goede locatie en de heerlijke sfeer maakten deze dag zeker eentje voor in de boeken.

Reageren