Bas van Herk
Door Bas van Herk

Nu dat het nieuwe jaar eindelijk is begonnen, kijken we allemaal vooruit naar wat 2018 ons te brengen heeft. Vorig jaar stond in het teken van een hoop hardstyle albums, denk maar aan Pursuit Of Thunder, Beyond Reality en Edge Of Insanity. Gelukkig staan er ook dit jaar weer een hoop albums op de planning. Vandaar dat we een overzicht hebben opgesteld van hardstyle albums in 2018.

Aggressive Act
Zoals jullie weten bestaat deze act uit de Italiaanse hardstyle DJ’s Malice en Rooler. In een interview voor Rebellion 2017 liet Aggressive Act weten dat er plannen zijn voor een album in 2018. ‘We have in mind to produce an album’, zeggen de artiesten. Het is nog allemaal niet zeker en bevestigd, maar de gedachten zijn er zeker.

B-Freqz
Tijdens kerst werden we verrast met goed nieuws. B-Freqz heeft aangekondigd dat er in 2018 een splinternieuw album verschijnt. Wij zijn razend benieuwd naar het resultaat.

B-Frontliner
Naast B-Freqz heeft B-Front nog een tweede act, namelijk B-Frontliner. Samen met Frontliner worden er al sinds 2009 tracks geproduceerd door het duo. Hoewel het laatste optreden tijdens Emporium 2017 was, hebben de artiesten een tijdje terug aangekondigd in 2018 met nieuw materiaal te komen. En goed nieuws, want onder dit materiaal valt dus ook een nieuw album. Dat kondigde Frontliner eind vorig jaar aan tijdens een Q&A op zijn eigen Facebook-pagina.

Bioweapon
De volgende act die met een album komt: Bioweapon. Dit team bestaat uit de Australische artiesten Code Black en Audiofreq. ”Audiofreq, die heeft zijn Social Media-profielen toch beëindigd?” Dat klopt, maar ondanks dat heeft Bioweapon ons in 2017 gehint naar een nieuw album. Hij plaatste namelijk een foto in zijn Snapchat-story van een notitieblok met de tekst ‘Bioweapon Album 2017/2018’. 

Code Black
Naast een Bioweapon album brengt een van de leden ook een eigen album uit. Code Black plaatste afgelopen jaar via Facebook een video online. De video beschreef Code Black’s toekomstplannen over zijn nieuwe album. De Australiër gaat zijn album namelijk opdelen in verschillende releases.

Endymion
Ook Endymion mag niet ontbreken in deze lijst. De artiesten van de act hebben aangekondigd dat er binnenkort het album #RAW verschijnt. #RAW staat letterlijk voor ´Rise As Wolves´, de verovering van de raw scene.

Frontliner
Frontliner deelde via Instagram het nieuws dat hij met een album bezig is. Naast zijn plannen voor een album met B-Frontliner heeft de artiest dus zelf ook al plannen gemaakt. Het album gaat waarschijnlijk ‘Neon‘ heten. Frontliner heeft zelfs al een Spotify-playlist aangemaakt, maar helaas is deze nog leeg qua inhoud.

Headhunterz
Een van de grotere nieuwtjes van 2017 was voor vele fans dat Headhunterz terug is gekeerd naar de hardstyle scene. Om dat te vieren heeft Willem inmiddels alweer een aantal tracks op de markt gebracht, waaronder natuurlijk ‘Destiny’ en zijn Project One EP. De artiest onthulde afgelopen jaar ook dat er een mini-album aankomt. Hoe dit eruit gaat zien, blijft vooralsnog een vraag.

MC Nolz
Zelfs MC’s maken tegenwoordig plannen om een album te releasen. In deze Instagram-post vertelde MC Nolz, met het gebruik van de volgende hashtags ‘#NOCTURNOLZ’, ‘#ALBUM’ en ‘#2018’, dat hij met een eigen album komt. Het is alweer een tijd geleden dat de artiest vertelde over zijn album, maar wij verwachten dat 2018 het jaar wordt van de release.

MYST
Voor 2017 heeft MYST een hoop tracks uitgebracht. Zo kwam de artiest circa een jaar geleden met het mini-album, dat onder andere de track ‘Before You Go’ bevat. Aan het einde van 2017 kondigde de DJ via Social Media aan dat er in vroeg 2018  een nieuw mini-album uitkomt.

Phuture Noize
Houd je van hardstyle in balans? Dan is de muziek van Phuture Noize een geschikte optie om te beluisteren. In 2017 bracht de artiest zijn album Pursuit Of Thunder uit, wat platen bevatten die niet in te delen zijn bij raw hardstyle, maar ook niet bij euforische hardstyle. Voor degenen die Phuture Noize volgen op zijn Social Media-kanalen hebben het grote nieuws voor 2018 vast en zeker voorbij zien komen. Onder de meeste posts wordt er namelijk ‘#newalbum2k18’ toegevoegd. Ja, dat betekent dat er in 2018 een splinternieuw Phuture Noize album verschijnt.

Ran-D
Al langere tijd is Ran-D bezig met zijn muzikale project We Rule The Night. Alhoewel het enige tijd onduidelijk was wat dat betekende, heeft Ran-D in 2017 tijdens een Q&A bevestigd dat het om een nieuw album gaat.

Rebelion
Eind 2016 verscheen het eerste album The Uprising. We hebben het natuurlijk over het Schotse duo dat de raw hardstyle scene verovert en tegenwoordig vele evenementen mag afsluiten, beter bekend als Rebelion. Op hun drukke social media-kanalen werd in 2017 bekendgemaakt dat de artiesten in 2018 met een geheel nieuw album komen. Wie, wat, waar, waarom is nog onduidelijk, het enige dat wij weten is dat het aanstaande album Empire gaat heten.

Spirit of Hardstyle
In de nabije toekomst zal er een Spirit of Hardstyle album verschijnen waar alle acts aan meewerken. In eerste instantie zou het een solo album worden van Noisecontrollers, maar blijkbaar wordt het een groepsproject van het nieuwe label.

Vazard
De eigenaar van Spoontech Records heeft bevestigd dat begin 2018 in het teken zal staan van de release van zijn splinternieuwe album. Het album gaat Chapters Of The Mind heten en bestaat uit 16 tracks, waarvan 6 collabs.

Het ziet er dus uit dat 2018 wederom een jaar van albums gaat worden. Wij kunnen niet meer wachten tot de release van ieder album uit bovenstaande lijst. Mocht jij ook niet meer kunnen wachten, houd dan onze Facebook-pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de albums!

Foto: Defqon.1 Facebook-pagina

Reageren