Hard News
Door Hard News

Ondanks dat het festivalseizoen al even gaande is, staan er de komende tijd nog genoeg festivals op de planning. Dit betekent ook dat er nog veel gelegenheden komen om je goed uit te dossen. Eigenlijk is alles geoorloofd op een festival als het aankomt op stijl. Vaak geldt zelfs: hoe opvallender, hoe beter. Ook op het gebied van (zonne)brillen kun je alle kanten op. Toch zijn er elk jaar weer een aantal modellen of soorten die eruit springen. Wil jij met een unieke bril op je eerstvolgende geplande festival verschijnen, dan moet je zeker even verder lezen.

Pilotenbril

De zonnebrillen van Ray-Ban kennen we allemaal wel, en dan in het bijzonder de pilotenbril. Je zult nu vast denken: pilotenbrillen zijn toch helemaal niet zo opvallend? Toch kunnen ze dat wel zijn. Pilotenbrillen zijn er in allerlei vormen en maten, maar ook in verschillende kleuren. Zo zorgt een pilotenbril met felroze, -blauwe, -groene of -oranje glazen er echt wel voor dat je opvalt. Bekijk hier het zonnebrillen-assortiment van Ray-Ban maar eens en je zult het zelf zien. Goedkope zonnebrillen komen natuurlijk ook altijd van pas.

Party-bril

Een bril hoeft natuurlijk niet altijd functioneel te zijn. Zo kun je er ook een op je neus zetten, gewoon omdat je met echte festival brillen wil opvallen. Denk bijvoorbeeld aan een bril met glazen in de vorm van ananasjes, een fiets, of wijnglazen. Of een bril met allemaal druk knipperende lampjes; zo’n exemplaar zorgt ervoor dat je vooral in de avond lekker opvalt.

Fluorescerend montuur

Vind je het niet fijn om door gekleurde brilglazen te kijken en is een party-bril iets te gek voor je, dan kun je er ook voor kiezen om je te onderscheiden met een montuur in een opvallende kleur. En dan zijn neonkleuren ideaal. Fluorescerende kleuren zorgen er bovendien voor dat je bruiner lijkt, en dat is nooit verkeerd op een festival.

Censuurbril

Erg origineel is de censuurbril. Een censuurbril is eigenlijk een zwarte rechthoek met brillenpootjes eraan. Niemand kan je ogen zien, waardoor jij gewoon met je ogen dicht op kan gaan in de beats van je favoriete muziek. Daarnaast zorgt deze bril voor heel wat leuke en grappige fotomomentjes.

Heb je dan uiteindelijk je ultieme bril weten te scoren, zorg er dan vooral voor dat je daar nog lang van kunt genieten, en voorkom dat een dief hem van je steelt. Er zijn namelijk mensen die speciaal naar festivals komen om anderen hun spullen afhandig te maken. Wees dus voorbereid!

Beeldrechten: Flickr acl_cool_down ercwttmn CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Reageren