Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Precies 3 maanden na de oprichting heeft Art of Creation: Eternity een nieuwe artiest aangetrokken. Aanstormend talent Final Day is zojuist aangekondigd als de vierde versterking van het sublabel, heeft aanstaande dinsdag al zijn eerste release en dus stelt hij zich meteen even voor. “Art Of Creation voelt echt als een familie en ik ben blij dat ik daar nu ook onderdeel van kan zijn.”

LEES OOK: Art of Creation richt nieuw label op voor aanstormend talent: ‘Eternity’

Final Day is na Last of Us, A-RIZE en JGSW alweer de vierde act op het Art of Creation: Eternity-label. Opnieuw een naam die vrij onbekend is bij het grote publiek, maar met veel potentie. “Ik ben Lorenzo, 24 jaar en ben eigenlijk al zolang ik mij kan herinneren bezig met de hardere dance muziek”, begint Final Day te vertellen. “Ik begon al met luisteren naar Trance en Hardcore vanaf de basisschool en vrij snel ontdekte ik ook Hardstyle. De liefde voor deze muziek is nooit meer weggegaan.”

Final Day als nieuwe aanwinst van Art of Creation: Eternity

Het label van Headhunterz, Wildstylez en Noisecontrollers is op volle toeren en strikt het ene na het andere talent. Opvallend is dat deze nieuwe act ook al vanaf jonge leeftijd de magie van de studio ontdekte. “Toen ik een jaar of 14 was besloot ik om zelf de muziek ook te gaan maken en nu bijna 10 jaar later ben ik getekend bij Art Of Creation Eternity. Ik ben klaar om de wereld te laten zien wie Final Day is!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HEADHUNTERZ (@headhunterz)

Alweer een nieuwe naam, een nieuw lid van AOC Eternity. Hoe zou Final Day zijn muziek omschrijven en waarom past deze goed op dit label? “Thematisch, energiek en altijd met een bepaald verhaal of boodschap achter de track”, omschrijft hij. “Dat is waar je aan moet denken als je de naam Final Day hoort. Ik denk bij elke track goed na over het thema en vertaal dit thema doormiddel van sound-design, vocalen en compositie. Als Final Day wil ik echt mijn eigen nieuwe en frisse stijl in de scene brengen en AOC Eternity is daar de perfecte plek voor. Al vanaf het begin voelt voor mij Art Of Creation echt als een familie en ik ben blij dat ik daar nu ook onderdeel van kan zijn.”

“Toen ik dit stuk hoorde wist ik het meteen: dit wordt een Final Day track”

De eerste track van Final Day laat niet lang op zich wachten: deze verschijnt namelijk al aanstaande dinsdag op het AOC Eternity-label en de jonge producer gaat ver terug in de tijd voor het verhaal achter deze track. “De titel zegt het eigenlijk al: ‘Human’. Terug naar de menselijkheid, terug naar wie we daadwerkelijk zijn. De zang aan het begin van de track is een hymn die stamt uit het jaar 1500 en dat is waar de track uit ontstaan is.”

interview final day hardstyle art of creation hardstyle

Vanuit hier viel alles op zijn plek. “Toen ik die hymn hoorde wist ik meteen: dit wordt een Final Day track. Als ik met de track één ding kan bereiken, is dat het mensen wakker schudt, en laat inzien wat er nu daadwerkelijk aan de gang is. Het is voor mij ook de eerste plaat waar ik de tekst zelf geschreven heb, wat voor mij de track nog extra speciaal maakt. Bovendien heb ik bewust gekozen voor een hele langzame en thematische break, zodat de energie van de melodie extra hard binnenkomt.”

Het debuut op AOC Eternity: ‘Human’

De eerste track van Final Day is bijna een feit en hiermee is de toon op zijn nieuwe label gezet. “Dit is voor mij een speciale en belangrijke track waar ik erg trots op ben, vandaar dat dit de eerste release wordt op AOC Eternity. Dit is nog maar het begin.. so get ready!”

‘Human’ is vanaf dinsdag 5 oktober te beluisteren via de bekende Art of Creation-kanalen. Volg Final Day op Instagram om zijn carrière in de gaten te houden.

Omslagfoto via Instagram-pagina Final Day / Linda van den Broek

Reageren