Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het talent van JGSW is vandaag weer eens dubbel onderstreept. Voor de release van zijn debuutplaat ‘Into Pieces’ op Art of Creation: Eternity spraken we met de jonge producer, die al duidelijk zijn eigen unieke stijl heeft gevonden. “Een beetje tussen Euphoric en Raw Hardstyle in: het is keihard stampen met gevoel.”

LEES OOK: A-RIZE: “Enorme eer om carrière te starten bij legendarisch Art of Creation-trio”

Als één van de drie nieuwe gezichten sluit JGSW (spreek uit als ‘Jigsaw’) het rijtje van de nieuwe talenten bij Art of Creation: Eternity af. Myron produceert inmiddels al zo’n 10 jaar Hardstyle, maar kreeg sinds hij zijn track ‘Into Pieces’ op Discord naar Headhunterz stuurde een tsunami aan positieve reacties. “Headhunterz heeft de plaat toen geluisterd en hij vond hem helemaal top”, vertelde JGSW eerder al aan AOC TV en nu is het eindelijk zover.

JGSW: “Soms zit je ergens aan te werken en weet je het meteen: “Dit gaat ‘m worden””

Zijn avontuur bij het nieuwe label begint dus al goed, maar de weg er naartoe was niet altijd makkelijk. “Het is echt bizar”, geeft JGSW aan. “Nu we een paar weken verder zijn, vind ik het nog steeds lastig te verwerken. Vanaf het moment dat AoC: Eternity bekendgemaakt werd stroomde er heel veel berichten binnen. 2 uur lang zat ik met de grootste glimlach op mijn gezicht, uiteindelijk kreeg ik er zelfs hoofdpijn van. Er komt zoveel op je af. Ik ben erg lang bezig geweest met veel pieken en dalen en om hier dan uit te komen is echt top.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JGSW (@jgswofficial)

Vandaag is zijn debuutplaat Into Pieces’ dan eindelijk uitgebracht, nadat deze voor het eerst door Headhunterz werd gedraaid in de Defqon.1 at Home livestream. “In eerste instantie was ‘Into Pieces’ een samenwerking”, legt JGSW uit over het ontstaan van de track. “Maar voordat de ander het project aan kon raken, was de plaat al af. Het begon bij een vocaal die ik tegenkwam, daar heb ik een melodie onder verzonnen waar ik al heel snel een goed gevoel bij kreeg. Soms zit je ergens aan te werken en weet je meteen: “Dit gaat ‘m worden.””

Zóveel reacties sinds de aankondiging bij AOC Eternity: “Zelfs Sefa liet een complimentje achter”

Daarna heeft het nog wel eventjes geduurd. “Het eerste concept heeft een tijdje stof liggen verzamelen, totdat ik het wachten zat was en echt even aan de slag wilde gaan. Al snel raakte ik in de flow en kwamen er leuke ideeën naar boven. Op een gegeven moment liep ik vast op de eerste break van de plaat. Een goede vriend van mij kwam op het idee om gitaren en een drumpartij toe te voegen. Toen ik de juiste geluiden gevonden had vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Die rock-/metal sound is nu deel van mijn identiteit geworden.”

En deze identiteit valt goed in de smaak bij het publiek. “Ik vind het lastig te verwerken hoeveel positieve reacties ik gehad heb op Into Pieces. Zelfs Sefa liet een complimentje achter. Het is nauwelijks te bevatten dat je in jouw zolderkamertje iets kan doen wat zoveel kan betekenen voor mensen. Het moment dat ik mijn eigen plaat voorbij hoorde komen op de Defqon.1 stream zal voor de rest van mijn leven bij mij blijven.”

JGSW interview at Art of Creation: Eternity 'Into Pieces'

“Zonder hen zou ik hier niet zitten…”

Wie doorscrollt op de Instagram-pagina van JGSW, komt vaak de hashtag #rawphoric tegen. Myron legt uit waarom dit zo goed bij hem past: “Ik vind het altijd heel gaaf om interessante kanten in te slaan met melodieën en akkoordenprogressies: vaak wordt het dan een beetje dramatisch en melancholisch. Met een ‘stevige kick’ eronder kan je de opgebouwde spanning veel harder kwijt dan met een ‘zachtere kick’. Zo kom je een beetje tussen Euphoric en Raw Hardstyle in. Het is keihard stampen met gevoel.”

“Dit rock-/metal stijltje wil ik door blijven pakken. Ik vind het echt superleuk om te doen en ik krijg er heel veel ideeën van. Het is heel goed met Hardstyle te combineren zonder dat de een de ander gaat overstemmen. Ik heb een hele hoop verschillende concepten liggen, waarvan een paar harde platen en een paar zweefplaten. Bij mij staat de melodie centraal, dus alles wat daaromheen gebeurt is elke keer een raadsel.”

JGSW’s avontuur bij Art of Creation: Eternity had niet beter kunnen beginnen. “Iedereen die mij de afgelopen tijd gesteund heeft wil ik enorm bedanken. In het speciaal Marnix Kil en Tom Kroon. Door alle pieken en dalen zijn zij er 24/7 voor mij geweest. Zonder hen zou ik hier niet zitten.”

‘Into Pieces’ is sinds vandaag te horen via de bekende Art of Creation-kanalen. Volg JGSW op Instagram om hem en zijn komende releases in de gaten te blijven houden.

Omslagfoto via Facebook-pagina JGSW

Reageren