Bas van Herk
Door Bas van Herk

Afgelopen jaar was een goed jaar voor de hardstyle. In 2017 zijn we allen getrakteerd op splinternieuwe albums, denk hierbij aan Pursuit Of Thunder van Phuture Noize en Beyond Reality van B-Front. Verder zijn er momenteel een hoop nieuwe albums in ontwikkeling. Vandaar dat wij een lijst hebben opgesteld hebben met artiesten die binnenkort met een album komen:

Om te beginnen zijn Radical RedemptionFrequencerz, Headhunterz, Ran-DVazard en Endymion druk bezig in de studio. Aangezien dit voor velen al bekend is en we hier al eerder over geschreven hebben, gaan we er in dit bericht niet verder op in. Mocht je als nog interesse hebben, dan kun je op de betreffende artiestennamen klikken.

Ook heeft Bas, van Noisecontrollers, enige tijd geleden zijn eigen label, benoemd als Spirit Of Hardstyle, opgestart samen met Atmozfears, Audiotricz en Bass Modulators. Allen zijn ze bezig met de productie van een album. Tegelijkertijd heeft iedere individuele artiest gewerkt aan de eerste release hiervoor. De volgende tracks zijn al te luisteren:

Daarnaast is Act Of Rage bezig met zijn eerste album. Dit kondigde hij aan tijdens zijn optreden bij de labelnight van Minus Is More. Act Of Rage heeft in 2017 al verschillende platen laten horen, zoals D.R.U.G.S. met Ran-D. Het beeldmateriaal van de aankondiging is hier te bekijken.

Zelfs MC’s maken voortaan plannen om een album te releasen. In deze Instagram-post vertelde MC Nolz, met het gebruik van de volgende hashtags ‘#NOCTURNOLZ’, ‘#ALBUM’ en ‘#2018’, dat hij met een album komt. MC Nolz heeft al ooit eerder gezegd met een album te verschijnen, maar dit is tot op heden nooit in praktijk gebracht. Bij ons heerst er dus belangstelling of dit in 2018 nou wel in gang wordt gezet.

Verder is Stereotuners ook bezig aan iets nieuws. Hierbij hebben de mannen via een foto op Facebook aangekondigd dat ze bezig zijn met een mini-album, genaamd The Graveyard Shift. Op de foto is te zien dat Stereotuners in een bos aan het filmen zijn. Alleen zijn ze hier niet, Unresolved is namelijk ook aanwezig bij de opnames voor het nieuwe album. Zie hier de afbeelding.

Audiofreq vertelde ons op Facebook dat hij zijn laatste album weg gaf aan diegene die als beste kon beargumenteren waarom en welke plaat als het dikste was van zijn album Audiology. Hier bleef het bericht niet bij. De Australische DJ vertelde daarbij dat hij inmiddels bezig is met het volgende album. Nog meer tijd voor hardstyle gemixt met DnB.

Vervolgens is de Italiaanse Zatox al even bezig met zijn nieuwe album Oxygen. Aangezien de release dit jaar al eerder eens is uitgesteld wordt het album in deze maand nog uitgebracht. Tracks als ‘For Ever‘ en ‘Euphoria‘ zijn al op Youtube te beluisteren. Kijk hier voor meer informatie over Oxygen.

Het rawstyle team Sledgehammers ook met een album. Dit duo bestaat uit Riiho en Digital Mindz en op Facebook postte ze recentelijk een video over hun vooruitgang in de studio. Erg serieus is het filmpje niet, aangezien de mannen op het begin woorden als ‘Ui’ inspreken bij het opnemen van de vocalen. Maar gelukkig hoor je duidelijk dat het resultaat van de achtergrond tracks gruwelijk hard zullen worden.

Verder heeft Frontliner bekend gemaakt dat er in de toekomst een album uitkomt dat Neon gaat heten. Dit liet de DJ weten nadat er iemand op zijn Instagram vroeg naar de naam van zijn nieuwe nummer waarop hij antwoordde: ‘Track from my upcoming Neon album’. Het filmpje is hier terug te zien.

Ondanks dat velen al een tijd niet meer van ‘m gehoord hebben, is Code Black ook nog aanwezig in de scene. Ook al treedt de man voornamelijk in het buitenland op, ontkennen dat hij succesvol bezig is, is onmogelijk. Laatst kondigde Corey op Facebook aan dat zijn eerste album officieel in de maak is. Voor verduidelijking van dit bericht, kijk hier de video.

Nu dat we het toch over Code Black hebben, zijn alias samen met Audiofreq, genaamd Bioweapon, heeft ook aangekondigd aan het werk te zijn met een splinternieuw album. Hier is nog weinig informatie over te vinden, behalve een foto die we vonden op het Snapchat-account van deze DJ’s:

Vervolgens heeft Public Enemies aangekondigd na Supremacy hun nieuwste album Original Sinners te releasen. Meer hierover lees je hier.

Dan als laatste zijn er nog Gearbox artiesten die een nieuw album beloven. Unresolved bevestigde op Facebook namelijk nu bezig te zijn met een splinternieuw album, dat Act Of God zal heten. Het album bestaat uit 19 tracks. Meer informatie over het album is hier te vinden. Daarnaast heeft Aggressive Act, bestaande uit Malice en Rooler, aangekondigd in een interview druk bezig te zijn in de studio. Hun nieuwe album zal volgens hen een ‘simpele verpakking’ hebben zodat het voor iedereen te luisteren is. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat de tracks keihard zullen zijn.

Reacties

 • Anoniem 21 september 2017 - 15:44

  Geen vermelding van het opkomend minialbum van Headhunterz?

  Quote
 • Hardgabber 21 september 2017 - 23:38

  Missing ran-d….

  Quote
 • Sander Noordhuis 21 september 2017 - 15:34

  E-force heeft ook nog een prima album uitgebracht

  Quote
 • K 21 september 2017 - 17:44

  Vazard?

  Quote

Reageren